Ubuntu telefon sledeće godine

Ubuntu telefon sledeće godine

731
0
PODELI

Ubuntu Edge projekat se neslavno završio, jer nije prikupljeno zacrtanih 32 miliona dolara, ali Canonical nije odustao, već je našao drugo rešenje da plasira Ubuntu mobilnu platformu.

Breaker

“Došli smo do prvih dogovora da se telefoni isporučuju sa Ubuntu OS-om na sebi”, rekao je osnivač kompanije Canonical, Mark Šatlvort za CNET. “Prešli smo iz faze ‘pravimo koncept’ u ‘telefon u izradi’. To je od velikog značaja za na naš tim.”

Šatlvort nije želeo da odaje više informacija sa kojim proizvođačem je sklopljen dogovor, ali je rekao da će Canonical isporučiti Ubuntu Touch OS telefon. U pitaju će biti uređaj visoke klase sa Linuxom u osnovi i biće dostupan u toku sledeće godine.

Ubuntu Touch OS

To nije kraj dobrih vesti za fanove Ubuntu OS-a, jer je Šatlvort naglasio da su u toku pregovori i sa drugim kompanijama koje prave telefone. Pregovara se sa “četiri jaka brenda koji prodaju velike količine telefona širom sveta”.

Ubuntu Touch je dostupan za instalaciju na Nexus uređajima, ali 2014. godina bi trebala biti značajna za izlazak sopstvenog telefona.

 

Izvor: TechRadar

 

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR