Tvorci Siri spremaju još jedan veliki skok u AI

Tvorci Siri spremaju još jedan veliki skok u AI

743
0
PODELI

Prošlo je par godina od kako je bilo reči o Viv Labs, kompaniji koja je stvorila Siri za Apple. Ali prema izveštaju u Washington Post, Viv će u ponedeljak predstaviti sledeću generaciju AI (veštačke inteligencije)!

Breaker

Prema Postu, više od trećine tima koji je radio na Siri naporno radi na razvoju “sledeće velike stvari” na polju AI.

viv-ai-header

Viv se planira kao otvoreni sistem, nalik na Siri pre nego da je kupi Apple 2010. godine, a trenutno je povezan sa aplikacijama i servisima poput Uber, FTD, SeatGuru i GrubHub. U članku se opisuje primer poručivanja pice iz Domino’s restorana bez poziva telefonom ili otvaranjem aplikacije. Viv razume sve što je potrebno, poput odabira priloga ili samovoljnog odabira picerije, i to sve iz normalnog razgovora.

Google, Microsoft, Apple, Amazon, Facebook i drugi tehnološki giganti već pokušavaju da integrišu AI u naše svakodnevne živote, ali Viv planira da zaobiće prodavnice sa aplikacijama, ograničenja uređaja ili bilo kakav prozor sa interfejsom. Prema Postu, Google i Facebook su već pokušali da kupe Viv, a ukoliko debi naredne nedelje protekne kako treba, sigurno će biti i drugih ponuđača.

 

 

Izvor: EnGadget

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR