TrewGrip Keyboard, vrlo čudna tastatura

TrewGrip Keyboard, vrlo čudna tastatura

890
0
PODELI

Ukoliko vam nešto smeta na klasičnoj tastaturi, nelogična vam je ili nelagodna za korišćenje, TrewGrip tastatura je prava tastatura za vas!

Breaker

TrewGrip je tastatura koju držite ispred sebe i “svirate poput harmonike. Nije uspela da sakupi novac preko Kickstarter projekta, ali je mala kompanija pronašla investitore i napravila prototipove. Tastatura je prenosiva, na lepljivi deo moguće je staviti telefon ili tablet a onda je uzeti u ruke i kucati na njenoj poleđini istim pokretima prstiju kao na standardnoj tastaturi. Dok kucate, ona osvetljava slova koja ste dodirnuli. Ideja je da vas utrenira da kucate kroz memoriju mišića, a onda sve postane brzo i prirodno. Kada mozak “shvati” način rada Trewgrip tastature, onda je moguće mnogo brže kucati nego na tastaturi punog formata kada ste u pokretu. Na TrewGrip staje svaki uređaj do veličine iPad Mini.

TrewGrip 03

Za računare, ova tastatura funkcioniše i kao miš – poseduje žiroskop i akcelerometar, pa kada mašete njome u vazduhu, kursor na ekranu vašeg računara se pomera.

TrewGrip 02

Mark Parker, idejni tvorac TrewGrip-a, kaže da se nada da će se finalni proizvod pojaviti u prodaji krajem godine po ceni od 250 dolara, što je vrlo jaka cena za prenosivu Bluetooth tastaturu.

 

Izvor: PCMag

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR