Trend budućnosti – neprimetni gadgeti

Trend budućnosti – neprimetni gadgeti

987
0
PODELI

Gedžeti polako postaju deo odeće ili čak deo tela. Neprimetni su i sve funkcionalniji. Neki od njih su već dostupni potrošačima, dok su drugi još uvek u procesu proizvodnje. Da li će se ovaj trend prihvatiti i kako će se nadalje ova oblast tehnologije razvijati, ostaje nam da vidimo.

Ovo su neki od predmeta koji na prvi pogled ne izgledaju kao gedžeti:

The Dash slušalice

gedzet-slusalice

 

Pored toga što su bežične, prednost im je što mogu da mere puls, telesnu temperaturu, brzinu, broj pređenih koraka i kalorije. Cena je 299 dolara.

Narukvice

gedzet-narukvice

Narukvica sa ugrađenim GPS-om konektovna sa drugim narukvicama koje nose vaši voljeni, pritiskom na dugme vibrira i daje signal u slučaju hitne situacije. Cena je od 50-150 dolara.

Prsten

gedzet-prsten

 

Njime možete da kontrolšete kućne uređaje i aplikacije sistemom gestova, kao i da pišete poruke i mejlove pokretima prsta u vazduhu.

Digitalna majica

The D-Shirt je majica u čije platno su ugrađeni senzori koji putem bluetootha šalju podatke vašem pametnom mobilnom uređaju o vašoj aktivnosti

Pametne čarape

Uz pomoć RFID čipa svaka čarapa se povezuje preko aplikacije sa pametnim telefonom , preko koga se vodi evidencija koja čarapa je u paru sa kojom, kao i koliko puta su oprane. Cena za 10 pari je 189 dolara.

Pametne pelene

Ove pelene mogu da mere funkciju bebinih bubrega, hidrataciju , kao i da utvrde da li postoje opasne urinarne infekcije.

Google-ovo kontaktno sočivo za merenje glukoze

gedzet-sočivo

Pomaže dijabetičarima da na lak način utvrde koliko im je visok šećer.

 

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR