TouchPico, mali projektor sa Androidom

TouchPico, mali projektor sa Androidom

1416
0
PODELI

Povremeno se vrlo zanimljiva i inovativna kampanja započne na sajtovima koji se bave sakupljanjem novca za projekte. Ovoga puta to je inovativni projektor vrlo malih dimenzija na IndieGoGo sajtu.

Breaker

TouchPico je neobični projektor koji nudi nešto što do sada nije viđeno. Iako je skoro kompletno bežičan i radi na sopstvenoj verziji Androida, TouchPico se uparuje sa pametnim stilusom i pretvara bilo koju površinu u ekran osetljiv na dodir!

TouchPico 01

Većina piko projektora su samo umanjene verzije velike braće, bez ikakvih dodatnih funkcija. TouchPico poseduje i HDMi ulaz kako bi se koristio kao običan projektor, ali ono što privlači više pažnje je to što je na njemu instaliran Android verzije 4.2 i pokretanje aplikacija koje se skidaju sa Google Play Store-a. Iako će TouchPico pružati odličan ugođaj u toku zabave i reprodukciji multimedijalnog sadržaja, uključujući i prezentacije, razvojni tim želi da on ode još dalje, da bude u stanju da pokreće igre i druge aplikacije koje poboljšavaju poslovnu produktivnost.

Stilus koji dolazi zajedno sa TouchPico projektorom poseduje ugrađen infracrveni emiter. U kombinaciji sa projektovanom slikom, TouchPico može da “uhvati” lokaciju stilusa pomoću infracrvene kamere i konvertuje njegovu lokaciju u touchscreen koordinate. Ovo znači da će bilo koja površina na koju bude projektovana slika postati osetljiva na dodir.

TouchPico Pen

Specifikacije uređaja su sledeće:

  • Android 4.2
  • SD memorijska kartica
  • Audio izlaz
  • 80 Lumens (veličina slike od 80 inča u dijagonali)
  • Ugrađeni Wi-Fi
  • Bežični miš
  • Google Cast Streaming

 

Zahvaljujući svojim specifikacijama, TouchPico pruža mnogo više od od običnog projektora. Poslovni korisnici će ga koristiti kao veliku interaktivnu tablu. Profesori će ga koristiti i u toku predavanja. A najmlađi će ga koristiti za igre.

Jedina stvar koja može odbiti od kupovine ovako zanimljive sprave je cena. Putem IndieGoGo sajta on se može kupiti po pretprodajnoj ceni od 310 dolara, dok će se kasnije prodavati po ceni od 500 dolara.

Link do IndieGoGo kampanje za TouchPico – OVDE

 

 

Izvor: Android Authority

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR