Toshiba najavila USB memoriju sa enkripcijom

Toshiba najavila USB memoriju sa enkripcijom

1262
0
PODELI

Odeljenje za Digitalne Proizvode kompanije Toshiba je danas predstavilo Toshiba Encrypted USB fleš memoriju, uređaj koji pruža hardversku ekripciju podataka (AES 256-bitna enkripcija), jednostavan je za korišćenje  i relativno povoljan. To ga čini idealnim za kompanije, vladine agencije i osobe koje vole da dobro zaštite svoje podatke.

Breaker

Ova Toshiba memorija je dostupna u verzijama od 4GB, 8GB, 16GB i 32GB kapaciteta, a za pristup podacima prisutna je hardverska tastatura na samoj memoriji, kao i integrisana punjiva baterija koja omogućava da korisnik jednostavno unese kod pre nego da priključi USB fleš memoriju u računar. Korisnik samo unese PIN i uključi fleš memoriju u USB 2.0 port uređaja na kome će je koristiti. Kada se dozvoli pristup, uređaj “otključa” medijum i moguće je videti i menjati usnimljeni sadržaj. Kada se uređaj izvadi iz USB porta, on se automatski zaključa i enkriptuje podatke.

Toshiba Encrypted USB

Ukoliko se Toshiba Encrypted USB fleš memorija izgubi ili ukrade, opremljena je sigurosnim mehanizmom protiv Brute Force napada koji će učiniti podatke na memoriji neupotrebljivim nakon 10 uzastopnih pogrešno unetih PIN-ova.

Ova napredna fleš memorija je dostupna za poručivanje sa zvaničnog Toshiba web sajta po ceni od 95$ za 4GB model, 112$ za 8GB model, 140$ za 16GB i 200$ za model sa 32GB memorije. Svi modeli pokriveni su trogodišnjom garancijom.

 

 

Izvor: TechPowerUp

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR