Top 10 gedžeta u 2013

Top 10 gedžeta u 2013

996
0
PODELI

Ova godina bila je vrlo plodna u tehnološkom pogledu. Dobili smo pregršt novih i zanimljivih uređaja, ali, na žalost, nisu se svi mogli naći na ovoj listi. Predstavljamo Vam 10 najboljih gedžeta u 2013. godini!

Breaker

10. Nokia Lumia 1020

Lumia 1020

 Svaki moderan pametni telefon poseduje kameru, ali ova Lumia predstavlja pravi “kamerafon”. Ogromni senzor od 41 megapiksela omogućava da se naprave fotografije fotografije sa velikom količinom detalja. U tom pogledu, Lumia 1020 je bez konkurencije.

 

9. Leap Motion kontroler

Leap Motion

 Ovaj dodatak Windows i Mac računaru veličine USB fleš memorije sa cenom od 80 dolara pokazuje u kom pravcu ide interakcija između čoveka i mašine. Leap se uključi u računar, postavi na ravnu površinu i onda se koristi u raznim zadacima – od igre igara do čitanja novina – samo pokretima ruku u vazduhu! On čak prepoznaje ugao pod kojim držite dlanove i koliko prstiju je ispruženo. Ova tehnologija je počela sa ugradnjom u laptop računare, počevši sa HP Envy 17 Leap Motion SE.

 

8. Nest Protect

Nest Protect

Kompanija Nest Labs je specijalizovala pravljenje neobičnih, ali naprednih, uređaja. 2012. godine je izradila termostat sa ekranom osetljivim na dodir, a ove godine je napravila Nest Protect. U pitanju je detektor dima i karbon-monoksida sa cenom od 130 dolara. Umesto da ispušta iritirajući pištavi zvuk, Nest Protect upozorava smirenim ženskim glasom koji izgovara “Karbon monoksid je u stanu.” Ukoliko spremate ručak koji dimi, možete ga onemogućiti samo mahanjem ruke.

 

7. Asus Nexus 7 2013

Nexus 7 2013

Prvi Nexus 7 napravio je veliku pometnju na tržištu tablet uređaja kada se pojavio 2012. godine. Po pristupačnoj ceni, ponudio je vrhunske karakteristike. Nexus 7 2013 je nastavio istim manirom, doveo 1080p rezoluciju na tablet uređaje sa dijagonalom ekrana od 7 inča i postavio standarde prilično visoko.

 

6. Sony Playstation 4

Playstation 4

Dugo-očekivani naslednik vrlo popularne Playstation 3 konzole. Za svakog gejmera, Playstation predstavlja “onu pravu” konzolu za igru. Odlične karakteristike i velika baza ekskluzivnih i kvalitetnih igara čini ovu konzolu odličnim izborom za “naj” konzolu 2013. godine.

 

5. Apple iPhone 5s

iPhone 5s

 iPhone modeli sa “s” na kraju obično donose minimalna unapređenja u odnosu na prošlogodišnji model. Ali iPhone 5s donosi dve novine kod pametnih telefona. Touch ID senzor koji omogućava da se telefon otključa pomoću otiska prsta. Druga novina je dupli LED blic koji omogućava da fotografije izgledaju odlično u raznim uslovima.

 

4. Pebble pametni sat

Pebble Smartwatch

Da li će pametni satovi postići veliki uspeh, još uvek se ne zna. Ali Pebble je na dobrom putu. Ovaj sat sa cenom od 150 dolara upotpunjuje funkcionalnost pametnog telefona, jer se direktno na e-Ink ekranu sata prikazuju obaveštenja poput SMS poruka. Razni razvojni timovi pišu programe koje proširuju mogućnosti ovog sata, od igara, pa do praćenja aktivnosti. A da, i pokazuje vreme.

 

3. Oculus Rift

Oculus Rift

 Trenutno je dostupan samo kao paket za developere sa cenom od 300 dolara, ali kada stavite ovu kacigu za virtuelnu realnost i isprobate je u akciji, jedva ćete dočekati izlazak finalne verzije, koji je zakazan za 2014. godinu. U kombinaciji sa PC računarom ili Android uređajem, Rift će vaš okružiti 3D svetom u kome je čak moguće osvrtati se preko ramena. Ukoliko igre iskoriste pun potencijal Oculus Rift-a, ovo bi mogao biti veliki korak napred u svetu igara.

 

2. Apple iPad

Apple iPad

 Da li želite moćan ili prenosiv iPad? A šta kažete da posedujete oba? Sa težinom od samo 450 grama, debljinom od 0.7cm, i ekranom od 9.7 inča, novi iPad Air spaja prenosivost i snagu u jedan uređaj. Dok iPad Mini nudi skoro iste mogućnosti kao veći brat, uključujući trajanje baterije od 10 sati korišćenja, ali sa manjim ekranom od 7.9 inča. Oba tablet uređaja mogu koristiti veliki broj aplikacija koje su optimizovane specijalno za iPad.

 

1. Google Chromecast

Google Chromecast

 Umesto da radi sve i košta mnogo, ovaj uređaj veličine fleš memorije radi jednu stvar, i to odlično, a košta samo 35 dolara! Uključi se u jedan HDMI port TV-a i omogućava slanje videa i drugog sadržaja sa laptopa, tableta ili telefona direktno na veliki ekran TV-a, u potpunosti bežično. Mnoge kompanije su pravile slične uređaje, ali je Chromecast prvi koji to radi odlično.

 

Izvor: TechLandTime

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR