Tetris slavi 30. rođendan

Tetris slavi 30. rođendan

953
0
PODELI

Tridesetogodišnjica Tetrisa obeležiće se na zvaničnoj prezentaciji igre, na kojoj korisnici mogu da učestvuju u “Pitanjima i Odgovorima” sa kreatorima Tetris igara, osvoje do 100.000 novčića za aktuelnu Tetris Blitz igru ili odigraju besplatan Tetris u web izdanju. Širom sveta biće održani i turniri u igranju Tetrisa, a organizatori su najavili puno novih iznenađenja i drugih Tetris dešavanja.

Aleksej Pažitnov izmislio je jednu od najpopularnijih igara davne 1984. godine, a sva prava na njenu distribuciju i zaradu imao je Sovjetski Savez, za koji je Pažitnov i izradio igru. Ime TETRIS nastalo je spajanjem grčke reči TETRA (jer svi blokovi imaju četiri kockice) i dodatka IS, koji je uzet iz reči TENIS, koji je omiljeni sport tvorca Tetrisa.

 

Legendarna muzička tema, koju prepoznaju čak i oni koji ne igraju Tetris, izvedena je iz ruske narodne pesme, koja se zove Korobeiniki, a u njoj su sadržane i početna i melodija na kraju igre.

Prilog Tetris od početka do danas objasniće vam sve o Tetrisu, kako se razvijao, na kojim uređajima smo ga igrali, otkriti vam zanimljivosti o igri, njene skrivene “moći”, kao i to da li se Tetris može pobediti 

Tetris Blitz je najnoviji dodatak Tetris igrama, iza kojeg stoji EA kompanija. Igrač ima na raspolaganju dva minuta, za koja je potrebno da napravi što više kaskada (očišćenih linija u nizu) i bodova. Igra nudi dodatne bonuse, u vidu pomoći i atraktivnih dopuna, a Tetris Blitz, iako besplatan, od igrača taži da kupuju dodatke i dopunske moći. Ipak, najuporniji i najpažljiviji igrači uspevaju da se takmiče i bez poručivanja bonusa. Tetris Blitz je jedna od retkih igara, kojima se stalno vraćamo poslednjih meseci.

Ovaj Tetris dostupan je za iPhone, iPad, iPod, Android i Windows Phone uređaje i tablete.

Izvor Mondo

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR