Test – Blueberry PowerBank PC-10K

Test – Blueberry PowerBank PC-10K

3921
15
PODELI

U modernim vremenima mobilni uređaji postaju sve snažniji i snažniji, mogućnosti sve veće, dok im je, uglavnom, trajanje baterije jedina mana. To može biti nezgodno, pogotovu ukoliko putujete ili radite na poziciji gde nemate strujnu utičnicu u blizini. Upravo za vas je ovaj proizvod – Blueberry PowerBank PC-10K!

 

 

 

 

 

 

Blueberry PowerBank PC-10K je prenosivi punjač koji koristi svoju bateriju (kapaciteta 10.000mAh) za punjenje drugih uređaja, poput telefona, mp3 plejera, tableta, GPS uređaja, džepnih konzola, itd.

Tehničke karakteristike:

–          LCD ekran na kome prikazuje informacije o punjenju

–          Punjenje dva uređaja istovremeno

–          Kompatibilan sa velikim brojem uređaja

–          Visoka efikasnost prilikom punjenja (mali gubici energije)

–          Automatsko gašenje nakon punjenja

–          LED baterijska lampa za razne situacije

 

PowerBank PC-10K je uređaj pravougaonog oblika sa oblim ivicama. Izrađen je od sjajne plastike koja izgleda odlično, ali je pravi magnet za otiske prstiju. Da je izrađen od matirane plastike, možda subjektivno ne bi bio ovako dobrog izgleda, ali bi bio otporniji na grebanje i otiske.

PC-10K 01

Na prednjoj strani je jasno izražen Blueberry natpis, kao i PowerCat logo. Odmah ispod tih oznaka nalazi se mali ekran koji služi za prikaz informacija u vezi sa punjenjem. Vrlo je praktično što je proizvođač stavio ekran, a ne LED indikator kao kod većine uređaja.

PC-10K 02

Svi konektori za povezivanje sa uređajem se nalaze na donjoj strani. Tu su dva USB porta pune veličine za punjenje drugih uređaja, kao i jedan microUSB port koji služi za punjenje baterije ovog prenosivog punjača. Karakteristike oba USB porta su jasno navedene: prvi je 5V 2.1A, dok je drugi 5V 1A.

PC-10K 03

Sa desne strane uređaja se nalazi taster za uključivanje. Dvostrukim brzim pritiskom na taster uključuje se LED lampa koja se nalazi na levoj strani. Ona može biti vrlo praktična i korisna u raznim situacijama, tako da pozdravljamo njenu implementaciju u ovakav uređaj.

PC-10K 04

 

PC-10K 05

U pakovanju sa uređajem dobija se USB kabl sa izmenjivim konektorima, tako da je podržan veliki spisak uređaja. Tu je microUSB, 30-pinski Apple konektor (za iPhone, iPad i iPod), miniUSB i Nokia jack (tanji). Napomenuli bismo da možete koristiti i USB kabl od svog uređaja, niste ograničeni samo na konektore koji se nalaze u pakovanju, tako da se lista kompatibilnih uređaja znatno proširuje.

PC-10K 06

Kao što smo već naveli, u pitanju je uređaj sa ugrađenom baterijom kapaciteta 10.000mAh, što je zaista odlično, jer ćete moći da punite svoje uređaje čak i na dužim putovanjima, kao i letovanju. PowerBank PC-10K možete puniti preko USB-na-microUSB kabla i povezivanjem na računar ili možete koristiti punjač svog telefona. Vreme punjenja je od 6 do 12 sati, zavisno od toga koji izvor energije koristite.

PC-10K 07

Punjenje ovim uređajem je vrlo jednostavno. Priključite, na primer, telefon na kabl i kabl uključite u jedan od dva dostupna USB porta. Bitno je napomenuti da je jedan USB port sa većom Amperažom i namenjen je uređajima sa većim kapacitetom baterije, poput tableta. Dok je drugi USB port za sve standardne uređaje (poput telefona, mp3 plejera, bluetooth slušalica i ostalo). Nakon povezivanja, kratak pritisak na taster za uključivanje započinje punjenje. Na LCD ekranu PowerBank PC-10K prikazuje se stanje baterije samog punjača, kao i koji konektor se koristi za punjenje. Dopalo nam se što se punjač sam gasi nakon što se napuni baterija telefona tj uređaja koji se puni. Neki proizvođači bi ovo nazvali „Smart charge“, ali za ovu funkciju je na pakovanju uređaja navedeno da je „ušteda energije“, što i jeste istina.

PC-10K 08

PowerBank PC-10K isprobali smo punjenjem par različitih telefona. Jedno punjenje ovog punjača bilo je dovoljno za 4-5 punjenja mobilnih telefona (kapaciteta baterije od 1400mAh do 2100mAh). Tako da, otprilike, dolazimo do cifre od 10.000mAh, koliko je i navedeni kapacitet punjača.

PC-10K 09

Vreme punjenja je, takođe, za svaku pohvalu. Koristili smo USB sa 5V 1A i i trajalo je isto kao preko originalnog zidnog punjača. Za uređaje sa većim kapacitetom baterije, vreme punjenja je trajalo 20-30 minuta duže, što je zanemarljivo.

Vrlo prijatno smo iznenađeni performansama Blueberry PowerBank PC-10K. Ovaj prenosivi punjač poseduje sve što je potrebno za punjenje baterije na vašem ljubimcu, bilo da je u pitanju mobilni telefon, tablet, prenosiva konzola ili bluetooth slušalica. PowerBank PC-10K može biti izuzetno koristan ljudima na putovanjima ili pak poslovnim ljudima koji se ne mogu zadržati na jednom mestu u dužim vremenskim intervalima. Ukoliko se ubrajate u ove grupe ili vam je potreban ovakav uređaj, topla preporuka.

Uredjaj možete pronaći u našem web shopu:
http://www.winwin.rs/univerzalni-portabilni-punjac-blueberry-pc-10k.html 

Stevan Stevanović

15 KOMENTARA

  1. Uoravo sam ga kupila, prikljucila sam iPad pa cemo da vidimo efekte. Fabricko stanje baterije je pokazalo napunjenost 87% posto, sad cu da vidim koliko mu treba da se napuni iPad za 20%, pa javim

  2. Poštovana,
    Ja nisam imao prilike da isprobam punjenje iPad-a ovim uređajem. Kao što je navedeno u recenziji, isprobao sam sa par telefona i vreme punjenje je bilo vrlo dobro i u okviru specifikacija. Port od 2.1A nisam imao na čemu da isprobam, ali po logici, da bi napunio iPad na portu od 2.1A, biće mu potrebno oko 6 sati, možda i više (pošto iPad ima baš veliki kapacitet baterije, a i za punjenje telefona je potrebno nešto manje od 30 minuta više nego sa regularnim punjačem).

  3. Stevan Stevanovic iPad, ima bateriju od 6600, sa njegovim klasicnim punjacem napuni se za dva sata, tako da zaista ide sporo sa iPadom, ali sa klasicinim telefonom cini mi se ok, mada sam ga ja prvenstveno uzela zbog tableta a ne telefona

  4. Stevan Stevanovic e da, a napisao si sledece: "Za uređaje sa većim kapacitetom baterije, vreme punjenja je trajalo 20-30 minuta duže, što je zanemarljiv" tako da si lose napisao jer si , kao sto si sad rekao, 20-30 minuta odnosi na TELEFONE, a ne na uredjaje sa VECIM kapacitetom, kao sto je navedneo u tekstu.

  5. Pre par dana uzeo sam ps9k koja je slicna ovoj bateriji samo sto ima 9000 mAh i uopste nisam bio zadovoljan njom. Punila mi je telefon od 1800 mAh samo 2 puta, sto baterija sa tom jacinom morala bi da izgura minimum 3 punjenja ,tako da sam morao da je reklamiram. Imam i intex od 5000 mAh i izgura 3 punjenja. Mogu da kazem isto i za vreme punjenja da ps9k telefon puni dva sata i 20 minuta dok sa ovom intexovom napunim je za 1,30h. P.S Interesuje me iskustvo drugih.

  6. Hekata Serbia rekao je sa vecim kapacitetom a retko koji telefon ima preko 2000mah bateriju plafon do 2500mah a sve preko toga naravno da puni mnogo sporije prosto izracunas za 2000mah bateriju je potrebno 2H i malo mozda jace punjenja jer jedan port ima izlaz od 1A tj 1000 miliampera po casu a za ipad ako ima 6600mah sigurno mu treba nekih 7h i duze na portu od 1000mah 🙂 Pozdrav

  7. Odakle da pocnem…. Nisam strucnjak oko kvaliteta plastike ali sam kalup izgleda jako lose brojevi ispisani od kalupa jedva se vide … sto se tice led diode ocekivao sam da ce biti nesto slicna mobilnom nego samo obicna dioda koja je jos i iskrivljena … kablovi su ocajni i uopste mi se ne dopadaju niti sam kvalitet pogotovo jedan unutra piz savijen….. bolja strana sto mi se najvise svidja je display koji pokazuje % preostale snage i naravno sam kapacitet… iskljucivanje uredjaja je bilo uspesno sa LG hub ali sa Note 2 iako je bat na fonu puna on i dalje puni… uostalo za dalje cemo videti koliko ce moci puta da mi napuni moj Note 2…. 🙂

POSTAVI ODGOVOR