Tesla Motors testirao zaštitu od biološkog oružja

Tesla Motors testirao zaštitu od biološkog oružja

633
0
PODELI

Mod zaštite od biološkog oružja (Bioweapon Defense Mode) koji poseduje Tesla Model X automobil nije lažna funkcija, već je ovaj model zaista sposoban da filtrira vazduh u automobilu na vrlo impresivan način!

Breaker

Tesla kaže da ovaj mod može da zaštiti osobe u automobilu od “bio napada vojnog ranga” i objasnili su kako su testirali efikasnost filtracionog sistema.

Tesla Model X Bioweapon Defense Mode 01

U postu na svom blogu, ova kompanija navodi da je zatvorila Model X automobil u plastičan balon, upumpala vazduh pun PM2.5 čestica, zatvorila je vrata na automobilu, a onda uključila HEPA vazdušni filter.

Vazduh je sadržao 1000 ug/m3 PM2.5 čestica, koje su posebno opasne po ljudsko zdravlje. U Londonu normalna koncetracija tih čestica je samo 16 ug/m3.

Tesla Motors navodi:

“Ne samo da je sistem u vozilu kompletno očistio vazduh u kabini automobila, već je u narednim minutima počeo da usisava vazduh iz spoljašnjosti, smanjujući nivo PM2.5 za 40%. Drugim rečima, mod zaštite od bio oružja nije samo marketing, već je stvaran. Bukvalno možete preživeti bio napad vojnih razmera tako što ćete sedeti u vozilu.”

 

 

Izvor: NextPowerUp

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR