Telefoni bi uskoro mogli da prepoznaju korisnika po ušima

Telefoni bi uskoro mogli da prepoznaju korisnika po ušima

1151
0
PODELI

Postoje razne metode za potvrđivanje nečijeg identiteta prilikom korišćenja pametnog telefona. Trenutno, jedan od najčešćih načina je korišćenje čitača otiska prsta. Neki modeli imaju i laser za očitavanje rožnjače oka korisnika. Ali verovatno najbrži i najprecizniji način je otkriven!

Breaker

NEC je najavio tehnologiju koja može da iskoristi unikatan oblik ušiju kako bi utvrdio identitet osobe!

NEC utvrđivanje identiteta zvukom 01

Kako se ispostavlja, način na koji zvuk rezonuje u našem ušnom kanalu je vrlo specifičan. Pa je NEC napravio slušalice koje u sebi imaju i mikrofon koji meri kako poslati zvuk putuje kroz unutrašnji kanal i na taj način identifikuje osobu. Šta je najuzbudljivije u vezi sa ovom tehnologijom je da ceo proces utvrđivanja identiteta traje manje od jedne sekunde i da je 99% precizan!

“Pošto ova nova tehnologija ne zahteva određene akcije poput skeniranja dela tela kako bi se utvrdio korisnik, ona omogućava prirodan način za konstantno utvrđivanje prava pristupa, čak i tokom kretanja i rata, jednostavnim nošenjem slušalice sa ugrađenim mikrofonom koji sluša zvuke u ušima.”, izjavio je Shigeki Yagata, generalni menadžer Laboratorija za Obradu Informacija i Medija, odeljenja kompanije NEC.

NEC utvrđivanje identiteta zvukom 02

NEC se nada da će ova tehnologija biti u komercijalnoj primeni do 2018. godine. Kompanija vidi primenu prilikom obavljanja poverljivih razgovora kada je identitet osobe od vrlo visokog značaja. NEC ne pominje da bi ova tehnologija mogla da zameni čitač otiska prsta na pametnom telefonu, ali to deluje kao logična mogućnost.

 

 

Izvor: PhoneArena

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR