Svetsko prvenstvo u League Of Legends 2015, najgledaniji eSport događaj!

Svetsko prvenstvo u League Of Legends 2015, najgledaniji eSport događaj!

2523
0
PODELI

Mečom između paiN Gaminga i Kaos Latin Gamersa u poslednjem wildcard turniru prošle godine godine, stavljena je tačka na listu ovogodišnjih 16 učesnika najvećeg eSport događaja u svetu – Svetskog prvenstva u video igri League Of Legends.

Breaker

Za one koji nisu upoznati, objasnićemo ukratko veličinu i razvoj ovog događaja u proteklih nekoliko godina. Dok je 2013. godine zabeleženo da je finale pratilo preko 8 miliona ljudi, a najveća zabeležena cifra u jednom momentu bila je 1.1 miliona fanova, preprošle godine finale svetskog prvenstva (2014) je pratilo preko 32 miliona ljudi, a zabeležena cifra gledalaca u jednom momentu iznosila je 8.5 miliona, (2015) je pratilo preko čak 70 miliona ljudi, a najveća zabeležena cifra gledalaca u jednom momentu iznosila je 11 miliona. Iako DOTA ima mnogo veći nagradni fond, a Counter Strike mnogo dužu tradiciju, iz svega navedenog možemo zaključiti da se uz marketinške poteze Riota, eSport sveta LoL je bukvalno eksplodirao u poslednje tri godine i pomera sve granice.

Ukupno registrovanih League of Legends igrača koji igraju mesečno ovu igru jeste: 67 million, 27 million igra svaki dan. U Srbiji oko 50.000 ljudi igra ovu igru i svakim danom ovaj broj se povećava.
opengraph_icon

2016-te godine šampionat u video igri League of Legends održaće se u Roterdamu (Holandija). Da li će se oboriti rekord po broju gledanja eSporta eventa? Saznaćemo 16. i 17. aprila, kada se turnir i održava.

 

Izvor: LOLeSports

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR