Sve nas špijuniraju!?

Sve nas špijuniraju!?

900
1
PODELI

Washington Post i britanski Guardian su objavili da su američki špijuni nadgledali world wide web, što znači da su imali uvid u profile korisnika najpopularnijih društvenih mreže kao i  e-mail poruke korisnika Gmaila, Yahooa..

 Mi ništa nismo znali, rekli su iz Google, Apple, Facebook, Yahoo i dodali da čuvaju privatnost korisnika. Dakle, sve u svemu, američka vlada je prisluškivala privatne telefonske razgovore, pratila privatne poruke na internetu. I šta mislite zbog čega, naravno, znali ste, sve zbog borbe protiv terorizma. Tako je na naslovnoj strani HuffPosta objavljena fotomontaža na kojoj je Obamino lice spojeno sa Bushovim a naslov je bio “George W. Obama”. Ne slučajno uporedili su dvojicu predsednika zbog špijunskih afera. I eto novog skandala administracije američkog predsednika Baracka Obame koja se nadovezuje na nedavno objavljenu vest da su špijunske agencije prisluškivale novinare agencije AP. Podaci su sakupljani preko programa PRISM, koji je počeo da se primenjuje 2007. godine, a danas je glavni izvor informacija za NSA, najveću američku špijunsku agenciju.

 “Radi se o važnom i u potpunosti legalnom programu a program je odobren od strane američkog Kongresa”, tvrdi James Clapper, direktor američkih špijunskih službi.

 

1 KOMENTAR

  1. Ameri su posle 11 septembra doneli zakon ukoliko se na nekoga sumlja de je terorista imaju pravo da rade sta god hoce i to bez naloga da hapse, pretresaju kucu i slicno, pa se sada zapitajte da li ameri nisu organizovali 11 septembar.

POSTAVI ODGOVOR