Sva deca vole trotinete!

Sva deca vole trotinete!

1259
0
PODELI

Proleće je najbolje vreme za vožnju trotineta. Osim što će dete provoditi vreme u prirodi i na svežem vazduhu, veštine koje će steći vožnjom biće jako korisne jer razvijaju koncentraciju, motoriku, mišiće, dečiju psihu. Važno je da izaberete odgovarajući trotinet za vaše dete i zato vam WinWin preporučuje STUF S2000 BLACK trotinet, jer je proverenog kvaliteta i pruža aktivnu i bezbednu igru.

Da li ste znali da trotinet spada u prevozna sredstva, kao i da postoje ustanovljena pravila za njegovo korišćenje i bezbednu vožnju? Stručnjaci preporučuju da ga dete ne vozi do pete godine, pa ipak decu je teško obuzdati kada je u trotinet u pitanju. Ovaj rekvizit traži više energije nego vožnja rolera ili bicikla. On razvija osećaj za ravnotežu i koordinaciju, a mogućnost povreda je mnogo manja. Kao prevozno sredstvo ili sportska sprava koja pripada istoj kategoriji prevoznih sredstava kao što su roleri, skejt, dečiji bicikl i slično, trotinet takođe ima pravila korišćenja. Vožnja trotinetom nije dozvoljena na putu na kojem se odvija motorni saobraćaj. Istovremeno, trotinet podleže svim pravilima i propisima koji važe za pešake ili bicikliste. Deca smeju da voze trotinet samo na trotoarima, pešačkim i biciklističkim stazama, kao i ostalim površinama na kojima je pešacima dozvoljeno da se kreću. Deca vožnju moraju prilagoditi trenutnim uslovima na stazi, tako da maksimalna brzina ne sme prelaziti brzinu kojom se kreću pešaci.

Dete se lako snalazi u vožnji trotinetom jer već za nekoliko sekundi može da se dočeka na noge. Roditelji mogu da podstaknu svoje najmlađe na vožnju trotinetom, jer se na taj način kroz igru razvijaju. Sposobnost deteta je bitnija od uzrasta, jer je vaše dete spremno da vozi trotinet onda kada je sposobno da stoji samostalno na jednoj nozi nekoliko sekundi. Ukoliko je vaše dete desnoruko, verovatno je da će vožnju počinjati desnom nogom, dok levoruka deca najverovatnije otpočinju vožnju levom nogom. U cilju postizanja bolje kordinacije i ravnoteže, podstaknite dete da svaku vožnju počinje drugom nogom.

Iako se vožnja trotinetom ne smatra opasnom, ipak ne dozvolite deci nemarnu vožnju. Dete treba da poseduje punu zaštitinu opremu koja uključuje kacigu i štitnike za ruke i kolena. Preporučuje se da dete vozi trotinet obučeno u odeću dugih rukava i nogavica. Na taj način će izbeći ogrebotine u slučaju pada.Obuća je bitna, pa ne dozvolite deci da voze trotinet bosonogi. Prve vožnje neka deca odrade u dvorištu. Nakon što savladaju tehniku, dozvolite im da voze trotinet po parku ili na igralištu. Upozorite ih na opasnosti prilikom vožnje po strmom putu i obavezno usmeravajte dete u početku.

U asortimanu WinWin-a postoji veliki broj trotineta, namenjenih različitim uzrastima i prilikama, ali trotinet STUF S2000 BLACK je idealan za radosnu i bezbednu igru vašeg deteta. Uz mogućnost podešavanja visine upravljača, lagere od karbon-čelika ABEC 5, točkovima od poliuretana Ø 125mm i čeličnom konstukcijom, biće odličan izbor. Crna boja sa aplikacijom, koja ga čini i vizuelno zanimljivim, zaista će obradovati vašeg mališana. Dobro će služiti vašem detetu. Ovaj trotinet je namenjen prijatnoj, laganoj vožnji i sigurno se nećete pokajati, kada ga kupite.

Prvi improvizovani trotineti su bili drveni – od daske, sa dodatim točkovima skinutim sa rolšua. Bilo je to pre više od 100 godina, kada su pre svega deca lutala ulicama na ovim spravama. Daska je kroz istoriju, evoluirala od drvene do metalne, aluminijumske, plastične, a i sama površina podnog dela se menjala. Danas je uzana, stabilna i bezbedna. Zato, uživajte u svim prednostima savremenih trotineta, jer ono što su oni sada čini ih tako popularnim. Laki za nošenje, bezbedni za dečiju igru, idealan su rekvizit za boravak u prirodi.

Iskoristite lepe dane i uz trotinet STUF S2000 BLACK, provedite radosne trenutke sa vašom decom.

Trotinet STUF S2000 BLACK možete poručiti odmah putem WinWin web sajta ili ga kupiti u preko 120 WinWin radnji širom Srbije.

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR