Surface Pro 3 će zameniti vaš laptop

Surface Pro 3 će zameniti vaš laptop

1857
0
PODELI

Microsoft je zvanično predstavio Surface Pro 3, uređaj koji je namenjen da ukloni razlike između tableta i laptopova.

Breaker

Uređaj ima displej od 12 inča sa osloncem, a podržava i stilus. Pored toga, tablet dolazi sa podrškom za USB 3.0 i Microsoft Type Cover u raznim bojama. Surface Pro 3 poseduje Intel Core i3, Core i5 i Core i7 procesor, što je veliki napredak u odnosu na prethodni model.

Microsoft polaže velike nade u Surface Pro 3 i izjavljuje da je ovo prvi tablet koji može da zameni laptop. Kompanija tvrdi da su tableti i laptopovi do sada bili različiti uređaji za različite namene, ali novi Surface Pro 3 je tu da premosti razlike.

Surface Pro 3 01

Kako bi postigao takav cilj, Microsoft kaže da je tablet debeo 9.1mm, u poređenju sa 10.6mm kod Surface Pro 2. Uređaj ima displej od 12 inča, za razliku od prethodnog Surface Pro 2 koji ima 10.6 inča. To povećanje displeja je bilo od velike važnosti kako bi uređaj mogao da se takmiči sa laptopovima, kaže Microsoft. Displej dolazi sa rezolucijom od 2160×1440 piksela, što nadmašuje današnji 1080p standard.

Microsoft je brzo istakao da je Surface Pro 3 težak samo 800 grama i uporedio ga u toku prezentacije sa MacBook Air modelom, kako bi dokazao da je lakši od njega.

Surface Pro 3 02

Snaga je bila glavni problem za Microsoft, jer bez nje se ne bi mogao takmičiti sa laptopovima. Na prezentaciji uređaj je postavljen na postolje kako bi tehnički izgledao kao laptop, a onda su prikazane neke zahtevnije aplikacije, uključujući 3D rendering i rad u Adobe Photoshop. Photoshop je čak optimizovan za Surface Pro 3, pa radi i sa prstima i sa stilusom, dok su ikone u okviru programa povećane za 200 procenata kako bi rad bio ugodniji.

 

Šta kažete za Surface Pro 3? Da li će moći da zameni vaš laptop?

 

Izvor: CNet

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR