IT stručnjaci imaju pametniju decu

IT stručnjaci imaju pametniju decu

753
1
PODELI
IT expert

OECD izveštaj je pokazao da IT stručnjaci najčešće imaju pametniju decu. Izveštaj se bavio vezom između uspeha studenata i zanimanja njihovih roditelja i iz njega se vidi da ako makar jedan od roditelja radi u IT industriji ili je inženjer, da će ti studenti imati bolje rezultate na studijama.

Ovu vest će svakako radosno dočekati IT zajednica. Ne samo da su deca IT stručnjaka najbolja u matematici i prirodnim naukama, takođe je ovo istraživanje pokazalo da su najbolji i u čitanju.

CEO Australijskog Udruzenja Informacione industrije (Australian Information Industry Association) Suzane Campbell je rekla: ” IT stručnjaci imaju sposobnosti kao što su analitičko razmišljanje, inovativni su i kreativno razmišljaju, imaju stav da mogu da reše bilo koji poslovni problem i prirodnu radoznalost. Moje očekivanje je da deca IT stručnjaka imaju prednost jer su izložena tim osobinama  i načinu razmišljanja roditelja i motivisani su u porodičnom okruženju da preuzimaju rizike”.

Muški i ženski IT stručnjaci sada mogu da probaju da zavedu osobu suprotnog pola rečenicom “Naša deca će biti dobra u školi” 🙂

Šta vi mislite?

Izvor: Fudzilla

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR