Strimovanje Steam igara u fazi testiranja

Strimovanje Steam igara u fazi testiranja

582
0
PODELI

Valve Software dopunio je Steam In-Home Striming grupu vestima da je servis sada u fazi otvorene bete. Kako bi isprobali ovu mogućnost, Steam igrači će morati da se pridruže programu i skinu poslednju beta verziju Steam softvera.

Breaker

Steam gejmeri sada se mogu pridružiti beti tako što će otvoriti podešavanja Steam klijenta i pod Beta Participation odabrati da žete da učestvuju u svim predstojećim beta testiranjima.

Klikom na taster “Change”, Steam se restartuje i instalira se probna verzija i ponudi se mogućnost korisniku da pročita uslove beta testiranja.

Novi striming servis je odličan za igrače koji imaju dva računara na istoj mreži, posebno gde je jedan od njih vrhunski računar za igre, a drugi je laptop male procesne snage. To znači da možete ostaviti gejming računar zaključan u spavaćoj sobi, dok će laptop putem HDMI biti povezan na TV u dnevnoj sobi i zabavljati se na velikom ekranu.

“Windows igra može biti strimovana sa Windows računara na Steam mašinu koja koristi Linux”, navodi Valve u opisu. “Grafički intenzivne igre mogu biti strimovane sa moćnog gejming računara koji se nalazi u kancelariji na slabi laptop računar koji koristite u krevetu. Možete čak pokrenuti igru na jednom računaru, a onda se prebaciti na zgodniju lokaciju i nastaviti sa igrom.”

Otvorena beza znači da Steam klijent nije zaključan na samo jedan računar, već se možete ulogovati na svoj Steam račun preko više računara. To znači da možete četovati sa prijateljima sa jednog računara bez potrebe da se izlogujete sa ostalih.

Hardverski zahtevi za računar koji će obrađivati igru je četvorojezgarni procesor i grafička karta koja podržava harvderski H264 dekoding, dok klijent mašina mora samo da podržava H264 dekodiranje. Za najbolje iskustvo, Valve preporučuje zičanu konekciju između računara, ali su neki ljudi prijavljivali da striming odlično radi i u WiFi mrežama sa N i AC standardom. Za bolje iskustvo pri strimovanju može se sniziti rezolucija i ugasiti vertikalna sinhronizacija na host mašini.

 

Izvor: Tom’s Hardware

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR