Stižu samo-uništavajući SSD-ovi

Stižu samo-uništavajući SSD-ovi

779
0
PODELI

Gubitak laptopa sa puno ličnih porodičnih fotografija je uznemirujuć, ali gubitak laptopa punog poslovnih informacija i tajni je zastrašujuć. Ali i za to postoji rešenje u vidu SSD-ova opremljenih GSM modulom koji se mogu samo-uništiti daljinskom komandom.

Breaker

Čim shvatite da je nestao laptop ili računar sa SecureDrives SSD-om, sve što trebate uraditi je da pošaljete predefinisanu tekstualnu poruku na unikatan mobilni broj i uređaj će istog trenutka biti uništen. I ne govorimo o brzom formatiranju sadržaja, već ovi SSD-ovi imaju ugrađene mehanizme koji fizički unište memorijske čipove, što trajno uništava podatke.

SecureDrives SSD 01

Ali ovi diskovi imaju i druge sigurosne mehanizme koji štite podate ukoliko niste u mogućnosti da pošaljete komandu za samo-uništenje. SecureDrives SSD-ovi mogu da budu programirani da se automatski unište kada se isključe sa SATA2 porta, kada je baterija pri kraju, kada neko pokuša da menja te sigurosne mehanizme, kada budu bez GSM signala određeno vreme ili čak kada se detektuje određena serija lupanja prstima pomoću ugrađenog senzora za pokrete. I, pored svega, 256-bitna AES CBC hardverska enkripcija štiti same podatke.

SecureDrives SSD 03SecureDrives SSD 04

Bez sumnje, ovi SSD-ovi će koštati znatno više od običnih, uključujući i mesečnu pretplatu za GSM servis. Ali ukoliko je sigurnost podataka od izuzetne važnosti, izgleda da je ovo vrhunsko rešenje.

 

 

Izvor: Gizmodo

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR