Stiže “premium” Galaxy S5?

Stiže “premium” Galaxy S5?

863
0
PODELI

Glasina koja je kružila internetom o premium modelu Galaxy S5 ponovo je pokrenuta nakon što su procureli benchmark testovi koji ukazuju na to da Samsung sprema veći i snažniji Galaxy S5.

Breaker

Detalji koje pokazuje GFCBench za proizvod pod nazivom Samsung SM-G906S, prikazuju da ovaj model ima displej od 5.2 inča sa QHD rezolucijom (2.560×1.440 piksela). Ne samo da je displej nešto veći od Galaxy S5 modela, već je i rezolucija duplo veća.

Ostale specifikacije ukazuju na to da koristi Android 4.4.2 i da poseduje četvorojezgarni Qualcomm Snapdragon 805 procesor na taktu od 2.5GHz, što je noviji čipset od onog koji se nalazi u Galaxy S5 (Snapdragon 801). Kao i Galaxy S5, ovaj uređaj će imati kameru od 16 megapiksela na zadnjoj strani i od 2 megapiksela na prednjoj strani.

Galaxy S5 premium benchmark

Iako je moguće da će Samsung predstaviti novu liniju pametnih telefona, broj modela ukazuje na drugačije. Standardni Galaxy S5 nosi oznaku SM-G900, a nova serija bi imala potpuno drugačiju oznaku.

Glasine o premium verziji Galaxy S5 se šire već odavno, još od 2013. godine. Tada se govorilo da će imati metalno unibody kućište sa zakrivljenim displejom.

 

Izvor: CNet

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR