Stigla je nova serija iPhone 12 telefona – Otkrijte sve o njima

Stigla je nova serija iPhone 12 telefona – Otkrijte sve o njima

2018
0
PODELI
Uskoro stiže nova serija iPhone 12

Fantastični iPhone 12 i iPhone 12 Pro dostupni su i kod nas u periodu pretprodaje koji traje samo do 5. novembra 2020. Iskoristite ovu priliku da pre svih isprobate njihove sjajne funkcionalnosti.

U okviru svog virtuelnog događaja, 13. oktobra, kompanija Apple zvanično je predstavila nova četiri modela telefona – iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro i iPhone 12 Pro Max. Uz ova četiri neverovatna telefona istog dana predstavljen je MagSafe bežični punjač i HomePod mini zvučnik.

5G mreža i iPhone 12 – Za brže povezivanje na internet

5G pružiće super brzu bežičnu mrežu za sva četiri modela. Sa ovom sjajnom funkcionalnošću uživaćete u brzini korišćenja svog novog telefona. Moći ćete da preuzmete ogromne fajlove dok ste u pokretu, da strimujete filmove visokog kvaliteta i mnogo toga još.

Za sada je 5G mreža dostupna u određenim državama, ali još uvek nije poznato kada će biti zastupljena i kod nas.

iPhone 12 inovacije

Sa novom serijom iPhone 12 dolaze i poboljšane performanse. Unapređeni su ekran, procesor, kamera i punjač.

Super Retina XDR displej – Potpuni užitak za oči

U okviru svoje nove serije pametnih telefona kompanija Apple je mislila na sve korisnike. Napravili su model koji će odgovarati onima koji favorizuju telefone manjih dijagonala, ali i za ljubitelje većih ekrana. Predstavili su nam iPhone 12 mini sa svojim Super Retina XDR ekranom od 5.4 inča izuzetno praktičnim za rukovanje. Zajedno sa njim pojavljuje se iPhone 12 sa Super Retina XDR ekranom od 6.1 inča.

iPhone 12 i iPhone 12 mini biće dostupni u beloj, plavoj, crvenoj, zelenoj i crnoj boji.

iPhone 12 Pro i iPhone 12 Pro Max takođe poseduju Super Retina XDR ekran sa ravnim ivicama. Pro model ima ekran od 6.1 inča, dok Pro Max nudi veću preglednost sa ekranom od 6.7 inča. Modeli dolaze u „Pacific Blue”, zlatnoj, srebrnoj i „Graphite” boji.

iPhone 12 Pro i 12 Pro Max zadnje kamere

Sva četiri modela odlikuje keramički štit i standard IP86 koji je zadužen za njihovu vodootpornost. iPhone 12 Pro i Pro Max izrađeni su od nerđajućeg čelika, a iPhone 12 i 12 mini od aluminijuma. Prilikom izrade proizvođači su se potrudili da iskoriste svaki delić ekrana kako bi obezbedili korisniku bolje iskustvo.

Za još bolje performanse – A14 Bionic čipset

Novi modeli poseduju napredan A14 Bionic čipset od 5 nm sa 6 procesorskih jezgara i 4 grafička jezgra. Dok Neural Engine, deo procesorskog čipa zaduženog za mašinsko učenje, poseduje čak 16 jezgara. Ove komponente pružaju efikasan rad u svakom trenutku i omogućavaju duži rad baterije. iPhone 12 i 12 mini biće dostupni u verzijama 64/128/256 GB, dok će 12 Pro i 12 Pro Max posedovati 128/256/512 GB kapaciteta za skladištenje podataka.

Nova iPhone 12 serija donosi preokret u svetu fotografije

iPhone 12 mini i iPhone 12 na poleđini poseduju dve kamere od po 12 MP: ultraširoku i široku. Kamere podržavaju Smart HDR3 standard koji pruža unapređen prikaz fotografija. Takođe, poboljšane su i performanse u noćnom režimu.

Kod modela iPhone 12 Pro i iPhone 12 Pro Max vidi se znatno veća razlika u kvalitetu fotografija i snimaka. Na zadnjoj strani poseduju tri kamere od po 12 MP: široku, ultra široku i telefoto. Zahvaljujući noćnom režimu kod Pro modela fotografije izgledaju savršeno pri slabijem osvetljenju, a kod Pro Max modela boje su dodatno izraženije.

Nova OIS tehnologija stabilizuje senzor umesto sočiva. Na taj način kamera će ostati mirna, a slika će biti čista. Dok nova 65 nm telefoto kamera omogućava da vidite sve detalje iz bilizine iako niste pored objekta.

Ono što se posebno izdvaja za ova dva modela jeste LiDAR senzor. Ova funkcionalnost omogućiće korisnicima da dobiju bolji doživljaj prilikom kreiranja foto ili video sadržaja. Vrlo je zanimljivo da NASA koristi LiDAR tehnologiju prilikom sletanja na Mars.

Stvorite sadržaje filmskog kvaliteta u Dolby Vision HDR formatu

Modeli serije iPhone 12 omogućavaju kreiranje HDR video snimaka i podržavaju Dolby Vision HDR. Pružiće realistične video zapise prepune boja i učiniće ih spektakularnim. Sa ovim modelima pravićete video sadržaje kao profesionalac.

MagSafe – nova tehologija bezbednog bežičnog punjenja iPhone telefona

Zahvaljujući MagSafe sistemu za bežično punjenje, moći ćete vaš iPhone napuniti mnogo brže i bezbednije. Modeli iz nove serije na poleđini poseduju magnet koji se automatski prilagođava punjaču.

Zašto da vaš izbor bude novi član iPhone 12 porodice?

Novi modeli otvorili su nove mogućnosti na mnogim poljima. Ne samo da ćete sa njima napraviti sjajne fotografije i video snimke, već ćete uz njih raditi brže i lakše. A pored svih benefita omogućavaju da na bezbedan način dopunite bateriju vašeg mobilnog telefona.

Ali koji je model je najbolji? To je već stvar ličnog izbora u zavisnosti od preferencija u pogledu dizajna, veličine ekrana, učestalosti pravljenja fotografija ili video snimaka.

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR