Steam prešao 65 miliona aktivnih korisnika

Steam prešao 65 miliona aktivnih korisnika

829
0
PODELI
Steam_logo

Valve je objavio da sada 65 miliona ljudi koristi Steam, što je povećanje od 30 % u odnosu na prošlu godinu.

U 2013. su  uvedene mnoge nove stvari, kao što su: Family Sharing (deljenje biblioteke  igara sa prijateljima i porodicom), Steam Trading Cards (za kolekcionare u duši J ), Early Access (kupovina ranog pristupa igrama koje su još u razvoju) i uvođenje podrške za Linux.

Takođe je platforma obeležila 10 godina od nastanka.

Prošlog meseca je Valve imao 3 važna saopštenja koja se tiču budućnosti  platforme i ulaskom kompanije na tržište igračkih uređaja. Prvo tu su Steam Machines, moćne igračke mašine, bazirane na PC hardveru. Zatim SteamOS, operativni sistem baziran na Linuxu, a na kome će ove mašine i raditi. I na kraju Steam kontroler, Valve-ov revolucionarni kontroler, sa duplim trackpadovima i haptic feedbackom.

Steam controller 1

“Glavni cilj za Steam je uvek bio da poboljša kvalitet korisničkog doživljaja tako što će smanjiti jaz između onih koji prave sadržaj i krajnjih korisnika”, rekao je Valve alfa i omega Gabe Newell.

Gabe Newell

“Kako platforma raste i širi se, naš posao je da se adaptiramo promenljivim potrebama kako zajednice razvojnih timova, tako i korisničke zajednice. U sledećoj godini planiramo da ostvarimo možda dosad najvažniju saradnju sa obe ove zajednice putem Steam Dev Dana i kroz Steam Machines beta program”.

Da li koristite Steam i da li je to vasa omiljena igračka platforma?

Izvor: Eurogamer

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR