Steam In-Home Streaming, streamujte PC igre na bilo koji računar u kući

Steam In-Home Streaming, streamujte PC igre na bilo koji računar u kući

1169
0
PODELI
steam-in-home-streaming-beta-demonstration

Steam In-Home Streaming je bio u beta fazi od novembra prošle godine, a sa poslednjim Steam update-om je i zvanično pušten u rad i dostupan je svim Steam korisnicima.

Steam korisnici koji imaji više računara u lokalnoj mreži, bilo oni desktop ili laptop računari, bilo da su povezani LAN kablom ili Wi-Fi konekcijom, sada mogu da ih povežu i daljinski instaliraju i igraju PC igre preko Steama na bilo kom računaru u mreži. Poenta je da se snaga najjačeg gaming računara iskoristi za igranje igara na bilo kom računaru u lokalnoj mreži.

steambigpicture620x340pxhed

Steam In-Home Streaming omogućava da budete ulogovani na isti Steam nalog na svim računarima u lokalnoj mreži istovremeno.Ne morate da se izlogujete sa nekog, da bi četovali na svom Steam nalogu na drugom računaru u mreži. No, host kompjuter se ipak ne može koristiti za bilo šta drugo dok streamuje neku igru. Možete recimo streamovanu igru, igrati na laptopu povezanim preko HDMI  konekcije sa televizorom u dnevnoj sobi. 

Pomoću Steam In-Home Streaming-a host računar može da bude Windows računar dok klijent računar, na koji se streamuje, može da koristi i neki drugi operativni sistem, kao što je Linux ili OS X.

Da li će vam koristiti Steam In-Home Streaming?

Izvor: endgadget

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR