Šta se očekuje od iPhone 6

Šta se očekuje od iPhone 6

735
0
PODELI

Ukoliko se nastavi tradicija prezentacije novih telefona, iPhone 6  će na tržište stići u septembru. Mnogi se nadaju da će se povećati dijagonala sa sadašnjih četiri inča, na skoro pet. Na taj način bi se  Apple uključio u borbu sa kompanijama poput Samsunga, LG-a i HTC-a.

Druga velika promena se odnosi na debljinu koja kod sadašnjeg modela iznosi 7,6 milimetara. Zbog verovatne promene u veličini ekrana Apple će moći da dodatno smanji debljinu, na čak ispod šest milimetara što će ajfon 6 učiniti najtanjim telefonom na tržištu. Takođe, to povećanje će doneti više prostora za dodatne hardverske komponente. Stoga se očekuje povećanje kapaciteta radne memorije, brži procesor, ali i veća baterija koja bi trebalo da bude dovoljna za celodnevno napajanje. Sam kapacitet baterije će verovatno preći 2.500 mAh.

Kada je kamera u pitanju, Apple svake godine spremi neko unapređenje. Očekuje se nastavak trenda povećanja površine piksela umesto povećanja njihovog broja, jer na taj način se poboljšavaju fotografije načinjene pod slabijim osvetljenjem.

Softverska unapređenja 
Verzija sedam operativnog sistema iOS je imala najmanje zamerki od korisnika kada se poredi sa starijim verzijama. Od naredne se očekuje da bude mnogo više oslonjena na cloud servise, kao i da donese veću brzinu aplikacija.

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR