Šta nam novo donosi Samsung u 2014. godini

Šta nam novo donosi Samsung u 2014. godini

829
0
PODELI
Samsung_Logo

Šta nam novo donosi Samsung u 2014. godini? Pogledajmo u daljem tekstu.

jk-shin-samsung-mobile-ceo-unveils-galaxy-s4-9

Pametniji televizori sa neverovatnom rezolucijom

CES ili Consumer Electronics Show u januaru je tipično mesto gde Samsung predstavlja nove modele svojih televizora.Prošle godine su predstavili nekoliko novih modela sa 4K rezolucijom ili kako se još naziva Ultra HD.

4K ekrani imaju 4000 piksela naspram sadašnjih 1080 piksela na većini vrhunskih HD televizora.Ovo možda deluje kao smešna izjava,ali 4K rezolucija je toliko jasna da izgleda da kao da gledate kroz prozor.

Nažalost 4K televizori su veoma skupi, desetine hiljada dolara su u pitanju. Takođe nema puno sadržaja koji je sniman u ovoj rezoluciji još uvek, pa još uvek nema nekog  smisla posedovati ove televizore. Otprilike je situacija slična vremenu kada je HD TV bio u procesu nastanka. Cena 4K televizora i ekrana će sigurno pasti u sledećih nekoliko godina.

samsung-tvs-2

Samsung će sigurno predstaviti nove funkcije njihovih Smart televizora konektovanih na internet. Trenutno su tu glasovna i kontrola pokretima, streaming servisi kao Netflix ili Hulu, i inteligentni sistem koji može da predvidi koje emisije želite da gledate. Samsungovi smart televizori se mogu nadograditi sa malom kutijom pod nazivom Evolution Kit. Ovo praktično znači da koje god nove funkcije Samsung bude predstavio za svoje smart televitore da ćete putem ove nadogradnje moći da ih dobijete.

Godina tableta

Samsung će se u 2014. verovatno mnogo više fokusirati na tablete. Postoje glasine da će Samsung predstaviti na CES-u novi tablet od 10.5”. Takođe mogu da se očekuju nove varijacije popularne Galaxy Tab serije tableta koju Samsung ima, koji već dolaze u različitim veličinama od 7 do 10.1 inča.

Neverovatno brzi telefoni sa ogromnim ekranima

Samsung bi trebalo da lansira svoj novi glavni telefon, koji većina već zove Galaxy S5 i to tokom prvih nekoliko meseci 2014.  Rane glasine kažu da će imati veoma brzi 64-bitni procesor, verovatno brži od onog koji Apple ugrađuje u iPhone 5S. Još neke glasine kažu da će telefon imati skener rožnjače, pomoću kojeg će se otljučavati telefon bez šifre, samo gledanjem u telefon. Na kraju Samsung Galaxy S5 će možda dolaziti u verziji sa metalnim okvirom.

samsung-galaxy-s4-launch-event-5

No,sigurno se može očekivati da Samsung predstavi i nove modele smart telefona iz srednje i niže klase koje će prodavati po jeftinijim cenama. Jedan od razloga što Samsung proda toliko pametnih telefona su njihove povoljne cene.

I tu je Note, Samsungov gigantski tablet. Trenutna verzija Galaxy Note 3 se pojavila prošle jeseni, tako da novi model treba očekivati mnogo kasnije tokom 2014. godine.

Savitljivi ekrani?

Samsung je i ranije prikazivao savitljive ekrane. Ideja nije da se napravi uređaj koji možete uviti i spakovati, nego uređaj koji je otporniji na pukotine i ogrebotine ako ga ispustite.Sasmung će možda nastaviti da eksperimentiše sa savitljivim ekranima sa novim smart telefonom pod nazivom Galaxy Round.

Veći fokus na softveru

Jedna od najvećih kritika Sasmungu je da instalira previše nepotrebnih funkcija u njihov softver za mobilne uređaje. Glasine su da će se Sasmung mnogo više fokusirati na softver 2014. godine, praveći korisne modifikacije na Google Android operativni sistem za smart telefone i tablete.

Šta vi očekujete od Samsunga u 2014. godini?

Izvor: Business Insider 

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR