Sprint WeGo, telefon za petogodišnjake

Sprint WeGo, telefon za petogodišnjake

846
0
PODELI

Navodno, mobilna industrija sada pokušava da se probije na rastuće tržište… petogodišnjaka. U petak Sprint je predstavio WeGo, telefon koji je pravljen za decu od 5 do 12 godina.

Breaker

Dizajn WeGo telefona je vrlo jednostavan. Postoji jedan taster na prednjoj strani za pozivanje, dva tastera sa strane za kretanje gore-dole kroz meni sa “odobrenim” kontaktima, i “prsten na kanapu” koji dete može povući ukoliko se nađe u nevolji. Kada dete povuče ovaj prsten, telefon oglasi alarm i odmah roditeljima šalje poruku. Kada roditelj pozove dete na telefon, mikrofon i kamera na telefonu se odmah aktiviraju.

Sprint WeGo

Ukoliko se dete nalazi u kolima koja se kreću iznad dozvoljene brzine, roditelji će odmah znati! Akcelerometar u telefonu će roditelje obavestiti čak i da li je dete ustalo na vreme za školu. Tu je i mogućnost podešavanja “geo-ograde” na više lokacija i obaveštavanje porukom ukoliko dete napusti neku određenju lokaciju.

WeGo košta 120 dolara, kao i 10 dolara mesečno za 1000 minuta razgovora i 1000 poruka. Pošto nema tastature na uređaju, tekstualne poruke su ograničene na 50 predefinisanih fraza poput “Kod kuće sam.”, “Potreban mi je prevoz” ili “Molim te, pozovi me”.

 

Šta mislite o ovakvoj ideji?

 

Izvor: Android Authority

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR