Spala je zavesa – Gran Turismo 6

Spala je zavesa – Gran Turismo 6

760
0
PODELI

 Uz dugo očekivani Gran Turismo®6 za PlayStation®3 spreman za lansiranje 6. decembra 2013, Sony Computer Entertainment Europe i Polyphony Digital Inc s ponosom predstavljaju veliki broj novih i poboljšanih karakteristika najprodavanijeg simulatora vožnje na svetu. Prepuna raznovrsnih novih automobila, staza i poboljšanih karakteristika igranja, ova inovativna igra spremna je da impresionira milione posvećenih obožavalaca igre Gran Turismo® širom sveta, kao i nove igrače.

 

Kazunori Jamauči, predsednik kompanije Polyphony Digital Inc i tvorac serije Gran Turismo, ugradio je u ovu igru svoju viziju i strast prema kolima i moto-sportu. Igračka legenda objašnjava: „Objavljivanjem GT6™ mi slavimo 15 godina postojanja igre Gran Turismo. Ja sam imao čast da posmatram toliko nastavaka nastalih tokom ovog perioda, a GT6 sada nastavlja da postavlja nove standarde koji brišu granice između virtuelnih i realnih trka. Sa GT6 mi ćemo ih učiniti još fleksibilnijim i proširivim, tako što ćemo nastaviti da razvijamo i dodajemo nove sadržaje tokom njenog trajanja.” 

 

Više automobila nego ikada ranije… GT6 ima preko 1.200 vozila napravljenih sa neverovatnim detaljima, uključujući moderne trkačke automobila iz kategorije FIA GT3, superautomobile kao što je Pagani Huayra ’11, istorijske klasike kao što je BMW 507 ’57 i putničke automobile povećane snage kao što je Ford Focus ST ‘13. Svaki je dizajniran sa zapanjujućim detaljima, čime se obezbeđuje da svaki automobil izgleda, zvuči i da se njime upravlja baš kao da je u pitanju njegov metalni ekvivalent. Projekat „vozite budućnost“ Vision Gran Turismo koji se realizuje u saradnji, inspirisao je veliki broj ekskluzivnih automobila koji će periodično biti objavljeni tokom sledeće godine. Vodeći svetski proizvođači automobila kao što su Audi, BMW i Mercedes-Benz, zajedno sa vodećim brendovima kao što je Nike, udružili su snage sa PDI u stvaranju koncepata koji će dati jedinstveni uvid u budućnost automobilskog sektora. Ovi automobili se neće voziti nigde drugde – čak ni u stvarnom svetu… još uvek!
gt6 cars

 

Najbolje trkačke staze iz celog sveta… Gran Turismo 6 se može pohvaliti većim brojem staza nego ikada ranije, sa 37 lokacija i uz 100 rasporeda. Uz predstavljanje novih staza kao što su Askari, Silverston, Brands Heč, Mt. Panorama i Vilou Springs, GT6 je uspeo još jednom da postavi novu granicu za simulatore vožnje, gde je svaka staza napravljena sa preciznošću od približno 1 cm ili manje odstupanja od stvarne staze. PDI je stvorio čak i novu Gran Turismo arenu, u kojoj igrači mogu da postave sopstvene serije zastrašujućih izazova i akrobacija.

 

Novo u GT6, simulacija okoline zasnovana na poziciji – geografskoj dužini/širini staze, oslikava uslove realne lokacije. Tako, dok vozite trku 24 sata Le Mana u GT6, noćna sazvežđa koja se vide odgovaraju nebu iz trke 2013. godine. Promene životne sredine koje se vremenom neprimetno dešavaju tokom igranja nisu više samo replika staze, one su simulacija stvarne zemlje.

 

Nadograđena karakteristika „Course Maker“ omogućava igračima da naprave nove staze u igri kada one budu objavljene putem ažuriranja. Uzbudljiv dodatak funkcionalnosti biće uključivanje nove mobilne aplikacije „GPS Logger“ za smartfone. Vozači će moći da zabeleže stvarne GPS podatke iz svojih automobila, a zatim da tu maršrutu naprave kao stazu u igri. „GPS Visualizer“ takođe koristi podatke o GPS koordinatama iz stvarnog automobila za realne verzije GT6 krugova. Ovi podaci mogu da se uvezu u GT6 kako bi se kreirala „virtuelna“ replika vaših krugova iz igre.

 

One igrače koji zaista vole da prouče sve pojedinosti svog učinka na stazi, obradovaće „Data Logger“. Dostupna u budućim ažuriranjima, ova karakteristika će im omogućiti da analiziraju i reprodukuju podatke sačuvane nakon vožnje u igri, sa grafikonom koji pokazuje brzinu, broj obrtaja u minuti, ubrizgavanje, poziciju menjača i uglove upravljanja. Sa svim tim podacima u rukama, moći ćete da proverite gde gubite vreme i da poboljšavate svoj učinak iz kruga u krug.

 

Veličanstvena preciznost…. Da biste najbolje iskoristili ogroman broj automobila i staza, tehnologija u ovoj igri je jedan korak ispred već impresivne tehnologije iz Gran Turismo 5. Novi fizički simulator, nova aerodinamika, modeli vešanja i guma, i neverovatno predstavljanje u visokoj definiciji znače da automobili izgledaju bolje i reaguju još realnije na stazi. Kada jednom osetite GT6, nema povratka.

 

Režimi igre… GT6 predstavlja raznovrsne režime igranja. Sa režimom „Arcade Mode“ možete da se trkate sa virtuelnim takmičarima, da učestvujete u vremenskoj probi za pojedinačnog igrača ili probi zanošenja, ili da se dva igrača trkaju međusobno u formatu podeljenog ekrana. U omiljenom režimu ljubitelja ove igre „Career Mode’“ (ranije GT režim), igrač počinje na početnom nivou i probija se nadalje preko viših trkačkih licenci, kao što bi i vozač trka u stvarnom svetu. Ovo se ostvaruje pomoću novog sistema zvezdica za GT6, sa kreditima koji se dodeljuju u igri za pobede na trkama i, kako napredujete kroz igru, otključaćete specijalne događaje, kao što je poziv za učešće na festivalu brzine Gudvud.

 

Kada nemate vremena za celu trku, ali biste voleli da umetnete malo GT6 igre u svoj dan, igrajte „Coffee Break“, zabavne male igre, kao što je obaranje pilona na stadijumu i ekološki izazov, da vidite dokle možete da stignete sa samo jednim litrom goriva. Njih možete da igrate koliko god puta želite, samo probajte da ne zakasnite na sledeći sastanak!

 

Revidirani režim „B Spec Mode“ koji će biti dostupan kroz ažuriranja, daće igračima šansu da se pohvale svojim strateškim sposobnostima, tako što će raditi na snazi svojih virtuelnih vozača i razviti taktiku za celu trku za svoj tim.

 gran_turismo_6_logo-590x330

Onlajn trkanje… Gran Turismo 6 je još više poboljšao iskustva najdubljeg onlajn igranja do sada, gde zajednica igrača može da stvara sopstvene klubove, razgovara na forumima i organizuje trke za svoje članove. Grupe mogu da izaberu zatvoren privatni klub ili otvoren klub kome može da se pridruži bilo ko. „Open Lobby“ poziva do 16 vozača da se trkaju jedan protiv drugog onlajn.

 

Ako samo želite odmah da počnete da se trkate, „Quick Match“ će vas postaviti u trku čim bude bilo dovoljno učesnika. „Seasonal events“ biće organizovani tokom ograničenog vremenskog perioda sa kombinacijom zvaničnih trka, vremenskim probama i probama zanošenja, gde kredite dobijaju najbolji trkači.

 

Najbolja garaža u gradu…. Dok „Car Dealerships“ prikazuje dostupna vozila prema proizvođaču, „Featured“ prodavci su specijalizovani za automobile preporučene za specifične uslove vožnje. Kada napravite svoju savršenu garažu, ona će biti lakša za organizaciju i upravljanje nego ikada ranije. Možete da počnete sa slobodnim vožnjama i da menjate trkačku opremu direktno iz garaže, a postoji i dvorište u koje možete da smestite svoja nagrađivana vozila koja obično ne vozite, ali od kojih ne možete da se odvojite. U međuvremenu, u radionici za tjuning možete da kupite gume, komplete za vešanje, komplete kočnica i kompresore koristeći kredite iz igre, a možete i da nadogradite motore i karoserije. Usluge u pitu omogućavaju vam da perete i održavate svoj automobil i motor.

 

Najveći zaljubljenici u automobile mogu da koriste kredite iz igre da bi kupili aerodinamične delove i preko 82 vrsta automobila sa 188 varijacija. Vremenom će biti dodato još prilagođenih delova, tako da vam pogled na vaše vozilo nikad neće dosaditi. Specijalne stavke za farbu biće distribuirane na onlajn događajima i automobili koji su kupljeni sa prilagođenim delovima mogu da se ofarbaju tako da izgledaju baš onako kako ste želeli. Ima puno izbora i u svetu vozača, takođe. Oprema za trkanje koja može da se kupi sa kreditima iz igre i 34 vrste kaciga i 952 kombinacija boja, uz 28 vrsta trkačkih odela u 852 varijacija boja, omogućiće vam da budete primećeni u masi. Mogu se kupiti i posebni kompleti trkačke opreme koji podsećaju na opremu slavnih vozača za one koji žele da liče na svog trkačkog heroja.

 

S obzirom na to da Gran Turismo serija slavi 15. godišnjicu, GT6 će se naći u prodavnicama 6. decembra sa više dubine i više zapanjujuće, savršeno realne i uzbuđujuće akcije na trkačkim stazama nego što je ikada ranije bilo viđeno, čineći najnoviji nastavak impresivnim sledećim korakom u slavnoj istoriji igre Gran Turismo. Sve detalje o karakteristikama Gran Turismo 6 možete istražiti onlajn, na veb stranici www.gran-turismo.com.

Gran Turismo 6 možete kupiti u WinWin Shopovima.

 Novi trejler „GT6 Concept Movie #6 – Start your Engines“ možete pogledati ovde:

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR