Sony Walkman slavi 35 godina postojanja

Sony Walkman slavi 35 godina postojanja

1307
0
PODELI

Sony Walkman je napunio 35 godina postojanja! Vreme je brzo proletelo, a kao da juče predstavljen prvi Walkman uređaj…

 Breaker

Prvi Sony Walkman nosio je oznaku TPS-L2 i predstavljen je 1979 godine.  Kada se pojavio, Walkman je predstavljao pravo čudo tehnike. Omogućio je da ljudi u veoma kompaktnom pakovanju ponesu svoju omiljenu muziku sa sobom i slušaju gde god požele. Opravdano, Walkman je zabeležio ogroman uspeh i do današnjeg dana prodato je preko 220 miliona Walkman uređaja.

Mnogi će reći da je Walkman proizvod koji je i proslavio kompaniju Sony, a to zaista i jeste bilo tako. Svako je želeo da poseduje Walkman, malu stvar koja pušta kasete i napaja se pomoću AA baterija.

Walkman TPS-L2

Walkman je napredovao vremenom, pa je u tako Sony u svojoj ponudi imao klasične modele sa kasetom, modele koji su vodootporni i mogu sa vama na tuširanje, modele sa FM risiverom, modele izrađene od metala, i mnoge druge.

Walkman WM-F5

 

Kako se tehnika razvijala, a CD se pojavio kao novi medijum visokog kvaliteta, Walkman je preimenovan u Discman. Međutim, Sony je ubrzo vratio naziv na stari zato što je shvatio kolika je bila snaga Walkman brenda. Walkman je bio sinonim za prenosni muzički plejer!

Sony Walkman WM-DD11

 

Vreme je prolazilo, a Walkman je menjao oblik i podržao je i Minidisc format koji nije propisno zaživeo, a kasnije prešao i u digitalnu eru podržavajući MP3 format koji koristimo i danas (pored FLAC-a, naravno).

Walkman brend Sony je koristio i na svojoj seriji telefona koji su nudili odličan zvuk, dolazili su sa odličnim slušalicama i u to vreme velikom memorijskom karticom od 64-256MB (u zavisnosti od modela telefona). Prvi Walkman telefon bio je daleko poznati Sony Ericsson W800 model koji je pored odlične kamere posedovao i odličan kvalitet zvuka, kao i, naravno, Walkman muzički plejer.

Sony Ericsson W800

 

Danas se Walkman brend malo ređe viđa na nezavisnim uređajima (MP3 plejeri), jer su ga uređaji poput telefona i tableta u potpunosti zamenili. Ali ipak, veoma se rado sećamo Walkman linije proizvoda kompanije Sony i želimo mu srećan 35. rođendan.

 

Da li ste nekada posedovali Walkman uređaj? Sa kasetom, CD-om, Minidisc-om ili sa podrškom za MP3 format?

 

Izvor: TechRadar

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR