Sony SmartWatch 2 – novi pametni sat

Sony SmartWatch 2 – novi pametni sat

3249
0
PODELI

Sony je bio jedan od prvih kompanija koja je pokrenula trend sa pametnim satovima. Iako je prvi SmartWatch lepo izgledao i imao puno funkcija, njegov nespretan softver i visoka cena su odbili mnoge kupce. Ali Sony se vraća ove godine sa novom verzijom ovog Android asistenta, logično nazvanim SmartWatch 2.

SmartWatch 2 će zadržati suštinu prethodnog modela, ali dodaje NFC za brzo uparivanje sa Androd telefonom, veću rezoluciju ekrana sa boljom vidljivošću na suncu, duže trajanje baterije, poboljšan korisnički interfejs i više preinstaliranih aplikacija.

Smartwatch 2 02

Ekran osetljiv na dodir je sada povećan na 1.6 inča i nešto je veće rezolucije – 220×176. Sam sat sada poseduje sertifikat IP57 i otporan je na vodu, a Sony tvrdi da sa ovom baterijom većeg kapaciteta ostavlja konkurenciju daleko iza što se tiče trajanja. Takođe, baterija se sada puni preko standardnog microUSB konektora, pa ne morate koristiti više kablova. Gumeni kaiš je sada zamenjen sa kvalitetnijim koji je izrađen od nerđajućeg čelika, dok je SmartWatch 2 od istog materijala kao njegov prethodnik – aluminijum. Odlična stvar je što kaiš sada možete zameniti sa bilo kojim drugim koji je širok 24mm.

Sony planira da SmartWatch 2 bude na policama širom sveta od septembra ove godine, ali još uvek nije poznato koliko će koštati. Glasine kažu da i Google i Apple spremaju svoje pametne satove, tako da ljubitelje tehnologije očekuje vrlo zanimljiva godina.

 

Izvor: The Verge

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR