Sony predstavio digitalni papir

Sony predstavio digitalni papir

1610
0
PODELI
451727_sony_f

Sony je predstavio novi digitalni e-book reader, za koji kažu da je najtanji i najlakši na svetu. Zovu ga i The Digital Paper device iliti digitalni papir.

Sony je ovaj e-paper uređaj namenio poslovnim korisnicima. Ima ekran od 13.3″ i malo je deblji od 30 listova papira. Cena treba da mu bude oko $1.100 dolara, pa je zato i namenjen poslovnim korisnicima.

Uređaj za digitalni papir sadrži kontekst cele stranice papira, a to postiže tako što prikazuje tekst i grafiku koji su gotovo identični štampanim doumentima. Ekran osetljiv na dodir omogućuje korisniku da okreće strane ili pristupi meniju. Sa uključenom digitalnom olovkom, profesionalni korisnici mogu da pišu direktno na panel i takođe podvlače ili brišu tekst.

SONY ELECTRONICS DIGITAL PAPER

“Ovo je prava zamena za ogromnu količinu papira koja nastavlja da opterećuje mnoge kancelarije i institucije.Lako ga je koristiti i optimizovan je za čitanje i menjanje ugovora, belog papira, školskog teksta ili pravnih dokumanata.Moguće je beleške deliti sa kolegama i saradnicima. Digitalni papir nudi jednostavno i intuitivno iskustvo i profesionalcima daje portabilnost i fleksibilnost i mogućnost bežičnog pristupa aplikacijama za uređivanje dokumenata i drugom sadržaju”, rekao je Bob Neil, predsednik Digital Paper Solutions odeljenja Sony Electronics kompanije.

Sony predstavlja digitalni papir na American Bar Association Tech Show sajmu u Čikagu. Sony takođe razvija i dodatna tržišta u saradnji sa vodećim kopanijama na koja će plasirati digitalni papir.

Ovaj uređaj može da čita PDF fajlove,a Microsoft Word, Excel i PowerPoint fajlovi mogu biti konvertovani u PDF i snimljeni za kasnije pregledanje i menjanje.Sony digitalni papir uređaj ima i podršku za Wi-Fi, kao i USB port.

Digitalni pair treba da bude dostupan u maju mesecu.Pogledajte i promo video za ovaj uređaj:

Šta mislite o digitalnom papiru?

Izvor: Cellular News 

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR