Sony pokazao zube – najavljen Sony Xperia Z2!

Sony pokazao zube – najavljen Sony Xperia Z2!

1089
7
PODELI

Nakon glasina i spekulacija, Sony je najzad predstavio Sony Xperia Z2 na MWC konferenciji za novinare. U pitanju je najbolji Sony telefon današnjice!

Breaker

Iako je sličan svom prethodniku, Sony Xperia Z2 je dobio izuzetno velika poboljšanja u softveru i hardveru, čineći ga jednim od najboljih mobilnih uređaja današnjice.

Sony Xperia Z1 je i više nego sposoban da ponudi dobro Android iskustvo, ali Z2 to podiže na potpuno novi nivo sa unapređenim Snapdragon 801 procesorom i povećavajući RAM na čak 3GB. Iako još uvek nemamo detalje u vezi sa količinom interne memorije ili tačne dimenzije uređaja, ovo su poznate specifikacije Sony Xperia Z2:

Displej: 5.2 inča Full HD Live Color LED sa TRILUMINOS i X-Reality tehnologijom

Procesor: 2.3GHz četvorojezgarni Snapdragon 801 procesor

Grafički čip: Adreno 330

RAM: 3GB

Kamera: 20.7Mpix 1/2.3 EXMOR RS CMOS sa G Lens, CMOS slikom, BIONZ 

Ostalo:

Mogućnost snimanja 4K videa (3840×2160 piksela u 30FPS) sa SteadyShot stabilizacijom slike

Tehnologija digitalnog poništavanja šuma za odlično audio iskustvo

3200mAh baterija

IP55/IP58 sertifikat – otporan na mlaz vode i prašinu

4G LTE podrška

Android 4.4 KitKat sa Sony UI

Dimenzije: 146.8 x 73.3 x 8.2mm, 163 grama

Boje: Crna, ljubičasta, bela

Sony Xperia Z2

Kao što se vidi u specifikacijama, Sony Xperia Z2 poseduje tehnologiju za poništavanje šuma, pored stereo zvučnika odličnog kvaliteta. Sony navodi da njihova tehnologija za poništavanje šuta smanjuje do čak 98% ambijentalnog šuma kada se koristi njihov MDR NC31EM headset za poništavanje šuma.

Pored digitalnog poništavanja šuma i unapređenog procesora, RAM-a i veličine ekrana, izgleda da je kamera jedna od najboljih prednosti Xperia Z2 aparata. Kamera je “ostala” na 20.7Mpix, ali sada nudi snimanje u 4K rezoluciji sa brojnim hardverskim unapređenjima. Sa softverske strane dodata su unapređenja koja daju odlično iskustvo pri fotografisanju poput Timeshift videa, Kreativnog efekta, Oduzimanja fokusa sa pozadine (Bokeh), AR efekta i mnogo toga drugog.

Sony još uvek nije rekao tačan datum izlaska Sony Xperia Z2 pametnog telefona, ali se očekuje da bude globalno dostupan u toku marta.

Šta mislite o Sony Xperia Z2? Jeste li impresionirani?

 

Izvor: Android Authority

7 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR