Sony na CES-u predstavio Playstation Now streaming uslugu

Sony na CES-u predstavio Playstation Now streaming uslugu

851
0
PODELI
playstation-now2

Sony je na ovogodišnjem CES-u predstavio PlayStation Now streaming service. PlayStation Now će omogućiti streaming igara na PS4, PS3 i Vita konzole, ali i na televizore i pametne telefone.

playstation-now2

Ove igre će snimati pozicije na cloud. Tako da, kad kod ih budete igrali, to će uvek biti update-ovana poslednja verzija neke igre.

Sony je 2012. kupio Gaikai cloud gaming tehnologiju i sada je jasno šta je bio plan za nju. Na CES-u je PlayStation Now demonstriran,a streamovane su igre: The Last of Us, God of War: Ascension, Beyond: Two Souls i Puppeteer na Sony Bravia TV.

Postojaće dve opcije. Prva će biti plaćanje iznajmljivanja igara, a druga će biti pretplata koja liči na onu za Netflix, koja će igračima omogućiti da igraju više igara iz određene grupe. PlayStation Now prvo stiže na PS4 i PS3, a kasnije i na PS Vita konzolu.

Do kraja ovog meseca će startovati zatvorena beta u Americi, dok se lansiranje finalne verzije planira za leto. U Evropi usluga neće odmah biti dostupna zbog šarolike situacije sa internet provajderima i brzinama konekcija. Po nekim informacijama za normalno funkcionisanje Playstation Now servisa će biti potrebna internet brzina od najmanje 5Mbit/s,a poželjna je i brža veza.

Bandwith iliti propusna moć ili brzina konekcije će biti primarna stavka i od toga će zavisiti kako radi PlayStation Now usluga. Servis na početku proverava da li će previše spora internet brzina predstavljati problem za normalno funkcionisanje ove usluge.

Ovo je u svakom slučaju nešto što iz korena  menja situaciju. Igranje nekih od najboljih naslova za PlayStation 2 ili 3 bez potrebe da se poseduje sama konzola je svakako duh budućnosti. Ovo bi mogla da bude jedna od najznačajnihih novina na CES 2014. Potencijalne primene ove tehnologije su zaista neverovatne.

Šta vi mislite o PlayStation Now?

Izvor: techology tell

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR