Sony je predstavio Project Morpheus, VR headset za PS4

Sony je predstavio Project Morpheus, VR headset za PS4

1036
0
PODELI
Project Morpheus title

Sony je predstavio Project Morpheus, virtual reality headset za PlayStation 4.  Za sada je u pitanju samo prototip, ali Sony namerava da ga dalje usavršava do konačnog puštanja u prodaju.

Project Morpheus je ekran u obliku vizira koji se stavlja na glavu, koji funkcioniše u saradnji sa PlayStation kamerom (koja je neophodna za funkcionisanje ovog uređaja) da bi pružio iskustvo virtuelne realnosti. U sam uređaj, kao i u kameru su ugrađeni senzori za inerciju, koji prate poziciju i pokrete glave , tako da dok igrač okreće glavu slika u virtuelnom svetu se rotira u isto vreme u realnom vremenu.

Project Morpheus headset takođe funkcioniše zajedno sa PS Move motion kontrolerom. Uređaj reprodukuje igračeve ruke ili mač u samoj igri na primer, tako da igrač ima osećaj da se fizički bori sa neprijateljem.

3D zvuk dolazi spreda,od pozadi i sa leva i desna i tako se stvaraju stereoskopski zvuci koji se čuju od ispod i iznad.

Na Game Developers Conference (GDC) ove nedelje, Sony demonstrira Project Morpheus pomoću demoa za igru Eve Valkyrie, koja je takođe u razvoju i za konkurentski VR headset Oculus Rift. Za demonstraciju, Sony  koristi i igru Thief i nekoliko sopstvenih tech demoa: The Castle, koji koristi Move kontroler i The Deep u kome možete gledati pod vodom u kavezu koji vas štiti od ajkula.

Project Morpheus main

Ovo su trenutne specifikacije   Project Morpheus uređaja, za koji je Sony naglasio da su podložne promenama:

  • Komponente: Procesor, deo koji se stavlja na glavu
  • Tip ekrana: LCD
  • Veličina panela: 5 inča
  • Rezolucija panela: 1920×RGB×1080 (960×RGB×1080 po oku)
  • Ugao gledanja: 90 stepeni
  • Senzori: Brzinometar, Žiroskop
  • Povezivanje: HDMI + USB
  • Funkcije: 3D audio, Social Screen

Šef Sony Worldwide Studios Shuhei Yoshida je rekao: “U Sony-iju mi na inovacije gledamo kao na priliku da unapredimo našu misiju da pomerimo granice igranja. Project Morpheus je poslednji primer inovacije iz Sony-ija i radujemo se njegovom daljem razvoju i na igrama koje će biti kreirane za njega kada development kitovi dođu u ruke razvojnih studija”.

Da li vam se dopada Project Morpheus, virtual reality headset za PlayStation 4?

Izvor: Eurogamer

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR