Sony će predstaviti komplet za virtuelnu realnost za PS4

Sony će predstaviti komplet za virtuelnu realnost za PS4

1184
0
PODELI
PS4_VR_image_306541_fit_480-crop

Sony treba da predstavi set za virtuelnu realnost (VR) za PS4 koji se nosi na glavi na predstojećem TGS (Tokyo Game Show) sajmu.

Displej za virtuelnu realnost koji se nosi na glavi originalno je trebalo da bude predstavljen na Gamescom sajmu, ali su ti planovi propali. Sony trenutno razmatra da li ovaj PS4 uređaj treba da bude predstavljen kao ključna razlika u odnosu na konkurenciju ili samo još jedan ne toliko bitan dodatak.

Ovo pitanje je dodatno iskomplikovano sve više rastućom podrškom industrije za Oculus Rift sistem za virtuelnu realnost, a o kome smo ranije pisali.   LINK

Sony-ijev uređaj treba da bude direktan rival Oculus Riftu i već mesecima kruže glasine da ovde dve kompanije, Sony i Oculus, planiraju saradnju na ovom polju.

Programer koji radi na razvoju igara koji je želeo da ostane anoniman, a koji je upoznat sa Sony-ijevim planovima, tvrdi da Evolution Studios radi sa Sony-ijevim uređajem da simulira pogled iz kokpita u trkačkom naslovu za PS4 Drive Club. Pogledajte trailer za ovu igru:

Još neko ko radi na razvoju igara tvrdi da komplet za virtuelnu realnost podseća na 3D komplet koji se nosi na glavi, a koji je Sony predstavio prvi put 2011.

Ekran koji se stavlja na glavu će biti dostupan odvojeno od PS4 konzole, da bi cena same konzole bila što niža u startu.

U avgustu, Shuhei Yoshida, predsednik Sony Worldwide Studios je sugerisao da je rad na uređajima tog tipa trenutno u toku.

“Znate, mi smo Sony i imamo mnogo različitih stvari i ideja koje trenutno razvijamo”, rekao je kada su ga pitali da li kompanija pravi set za virtuelnu realnost.

“Kada se radi o projektima u razvoju, radimo puno stvari o kojima ne možemo da pričamo”.

Sony planira da na predstojećem TGS sajmu prikaže vise od 50 igračkih naslova za Playstation. Ovo uključuje vise od 10 PS4 igara kao što je Knack i Capcomov Deep Down, za koji se nedavno saznalo da je online naslov.

Za kraj, pogledajte moguće slike Sonyjevog VR uređaja:

PS4_VR_image_306537_fit_480 PS4_VR_image_306535_fit_480 PS4_VR_image_306542_fit_480 PS4_VR_image_306543_fit_480 PS4_VR_image_306540_fit_480

Da li ćete dokupiti ovaj dodatak za vašu PS4 konzolu?

Izvor: CVG

 

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR