Snažniji Galaxy S5 će imati Intel LTE i QHD displej?

Snažniji Galaxy S5 će imati Intel LTE i QHD displej?

853
0
PODELI

Već neko vreme kruže glasine da će Samsung predstaviti snažniju verziju Samsung Galaxy S5 modela sa većom gustinom piksela i snažnijim procesorom, a sada su te informacije ponovo isplivale.

Breaker

Ove glasine kruže još pre najave Galaxy S5, kao i informacije o telefonu sa QHD (1440×2560) displejom. A danas nam je SamMobile pružio više detalja o tome šta se događa sa ovim uređajem.

Prema pouzdanim izvorima, Galaxy S5 je prvobitno imao kodno ime Project K sa odličnim QHD displejom, ali to je odbačeno još u ranim fazama i zamenjen je standardnim HD ekranom koji se danas nalazi u Galaxy S5 modelu. Ali sa potvrdom da će LG G3 imati QHD displej, bilo je samo pitanje vremena kada će ga Samsung ispratiti. I tako smo došli do projekta pod nazivom Project KQ.

Samsung logo

KQ, što je samo kodno ime, koristiće Samsung Exynos 5430 procesor, Intel LTE čip i QHD displej dijagonale 5.2 inča. Octa-Core procesor će imati četiri jezgra na 2.1GHz za zahtevnije zadatke i četiri štedljivija jezgra na 1.5GHz. Biće prisutan i unapređeni Mali grafički čip na taktu od 600MHz. Intel LTE modem doneće podršku za LTE Cat. 6 (sa brzinom prenosa podataka od 300 mbps), mada to neće puno značiti na našem tržištu. Barem ne još uvek.

Trenutno nije sigurno da će se sve ovo zaista naći u finalnom proizvodu, jer je Project KQ i dalje u razvoju. Za sada ne postoje informacije kada će Project KQ krenuti sa prodajom.

 

Izvor: Android Central

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR