Sledeći Nexus tablet od 9 inča praviće HTC

Sledeći Nexus tablet od 9 inča praviće HTC

909
0
PODELI

Dok nestrpljivo iščekujemo sledeće Nexus tablet saznali smo da bi sledeći model mogao da se zove HTC Nexus 9!

 

Uređaj koji je prikazan, navodno, bi mogao da poseduje displej od 8.9 inča sa rezolucijom od 2048×1440 piksela. Odnos stranica je 4:3. Veruje se da će Nexus 9, kako su ga nazvali, proizvoditi HTC, što znači da možemo očekivati aluminijumsku izradu! Procurele informacije navode da bi uređaj mogao imati stereo zvučnike na prednjoj strani uređaja, ali na slici oni nisu ni malo vidljivi, što nas dovodi da sumnjamo ili u ispravnost slike model ili u pouzdanost informacije u vezi sa zvučnicima.

HTC Nexus 9

 

 

Specifikacije uređaja, pod kodnim imenima Volantis ili Flounder, su vrlo zanimljive. Procesor je Tegra K1, 64-bitni čip kompanije Nvidia pod kodnim imenom Logan. Pored ovog izuzetno snažnog procesora, navedeno je 2GB RAM memorije, dok će se naći u dve verzije – sa 16GB i 32GB interne memorije. Na prednjoj strani nalazi se kamera od 3MPix, dok je na zadnjoj strani prisutna kamera od 8MPix sa optičkom stabilizacijom slike (nalik na Nexus 5 telefon).

Za ovako dobre specifikacije, Google verovatno više neće držati povoljnu cenu kao sa prethodnim Nexus uređajima. Android Police, koji je došao do ove informacije, navodi da će verzija sa 16GB memorije imati cenu od 399 dolara, dok će verzija sa 32GB memorije koštati 499 dolara. Verzija sa LTE vezom će biti oko 600 dolara. Ipak, ovo su preliminarne cene.

Volantis se ne očekuje na Google I/O događaju ove srede, već će izaći krajem 2014. godine.

 

Da li vam se dopada HTC Nexus 9?

 

Izvor: Talk Android

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR