Sledeći iPhone će imati izmenjiva sočiva za kameru

Sledeći iPhone će imati izmenjiva sočiva za kameru

956
0
PODELI

Iako je predstavljanje iPhone 6 modela mesecima daleko, internetom kruže razne glasine da će imati ispupčeno sočivo za kameru koje je moguće izmeniti.

Breaker

Apple je pod velikim pritiskom zbog raznih inovacija u vezi sa kamerom na svom telefonu. Curile su informacije da će postojati optička stabilizacija slike, pa čak i odluka kompanije Apple da to odbacuje. Teško je reći da li će sledeća generacije iPhone modela posedovati nešto od ovoga, ali prošlog meseca isplivale su fotografije starijih patenata koje pokazuju izmenjiva magnetna sočiva.

Apple iPhone Bayonet 01

Danas se pojavio novi patent koji daje konkretnije informacije o tome kako Apple planira da omogući izmenjiva sočiva na svojim uređajima – pomoću takozvanog “bajonet” načina montaže.

Apple iPhone Bayonet

Naravno, ovo ne mora biti primenjeno kod iPhone 6 modela, ali je zanimljivo videti da dijagrami prate dizajn iPhone 5c, dok će sličan dizajn imati i iPhone 6 phablet od 5.5 inča. Bajonet bi bio prirodniji način skidanja i montiranja sočiva, jer se on koristi kod DSLR aparata. Pitanje je d ali će tako mali mehanizam uspešno odoleti vremenu.

 

Izvor: Pocket Now

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR