Skype za Android u novoj verziji obećava duže trajanje baterije

Skype za Android u novoj verziji obećava duže trajanje baterije

694
0
PODELI
skype-android-logo

Skype za Android je u novoj verziji dobio rešenje jednog bitnog problema, barem po tvrdnjama Microsofta. Naime, tvrde da je sa poslednjom verzijom rešen problem velike potrošnje baterije.

Skype nije jedina aplikacija koja je prilično trošila bateriju, i WhatsApp je optuživan da je ubica za baterije, barem ranije, pre nego što ih je otkupio Facebook. Većina aplikacija za poruke brže troše bateriju nego što bi mi to želeli. Da bi postigao ove uštede, Microsoft je isključio push obaveštenja u porukama u grupnom chatu. To je način kako Skype za Android može da se ostavi da radi ceo dan, bez primetne potrošnje baterije.

Ako vam ova obaveštenja (notifications) trebaju, možete ih uključiti u Settings > Notifications > Sync group messages i biće ponovo uključena, ali će ovo uticati na trajanje baterije. Još uvek postoji veliki jaz između verzije Skype-a za x86 notebook i desktop računare i Skype-a za Android,  jer Skype za Android i dalje zaostaje za starijim bratom u performansama i korisničkom iskustvu.

Većina korisnika koristi obe verzije Skype-a, ali pošto je Microsoft vlasnik aplikacije, ona će verovatno bolje raditi pod bilo kojom verzijom Windowsa, nego na Google Android OS-u ili drugim operativnim sistemima.

Da li i vi koristite Skype i na vašem desktop ili laptop računaru i na telefonu?

Izvor: Fudzilla

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR