SkinTrack – virtuelni interfejs na koži

SkinTrack – virtuelni interfejs na koži

1615
0
PODELI

Izgleda da će u budućnosti rešenje za male ekrane na dodir predstavljati, očigledno, vaša koža. Istraživači na Carnegie Mellon univerzitetu prikazali su SkinTrack, prvi interfejs baziran na koži koji prevazilazi sitne ekrane pametnih satova pretvarajući vašu podlakticu i zadnji deo ruke u interfejs osetljiv na dodir.

Breaker

SkinTrack se sastoji od signala koji se emituju na prstenu koji nosite na kažiprstu i očitavaju pametnu narukvicu. Ima četiri elektrode koje prate X i Y pozicije prstena.

Ne samo da prati položaj, već sistem izračunava udaljenost od prstena do svake elektrode i koristi te informacije kako bi kontinuirano pratio kretanje prsta u realnom vremenu. Senzori zajedno mogu da čitaju pokrete i sa 99%  tačnosti.

Radi demonstracije, Carnegie Mello istraživači napravili su svoj prototip pametnog sata i prikazali kako se mali interfejs može proširiti od lakta do baze prstiju.

Napravili su aplikaciju za navigaciju, prepisujući virtuelni interfejs na kožu, tako da možete telefonirati, puštati muziki i čak dodavati specijalne simbole za pokretanje funkcija kao što je npr. pisanje slova „A“ za pristup kontakt listi.

Jedna od osnovnih prednosti SkinTrack-a je da korisnik može komunicirati sa aplikacijama bez blokiranja sitnog ekrana prstom. Istraživači se nadaju da će njihovu tehnologiju integrisati u buduće pametne telefone, ali će morati da ubede proizvođače da naprave poseban prsten koji će potrošači hteti da nose.

 

Izvor: Mashable

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR