Sigmo – univerzalni prevodilac

Sigmo – univerzalni prevodilac

7958
0
PODELI
Sigmo prevodilac

Sigmo je mali uređaj, veličine prosečnog mp3 plejera, opremljen mikrofonom i zvučnikom, ali i sa mogućnošću pristupa klaudu.

Breaker

Sigmo se koristi vrlo jednostavno. Bira se jezik u koji bi želeli da se vrši prevod, a onda se Sigmo drži u visini brade. Sigmo snima vaš glas i potom šalje snimak u klaud na prevođenje preko bluetooth konekcije sa vašim telefonom.

Servisi poput Google Translate pomažu u dekripciji izgovorenih reči i šalju prevod nazad na uređaj. Nakon par sekundi od izgovorene fraze, Sigmo ih pušta prevedene kako bi sagovornik mogao čuti na svom jeziku.

sigmo 02

Veštine prevođenja Sigmo uređaja su dobre koliko i njegova veza na internet, ali uređaj može raditi i kao jednostavni bluetooth zvučnik.

Svako ko se ikada našao u restoranu u stranoj zemlji, a onda prisustvovao komičnom objašnjavanju jednostavnih zahteva poput traženja slobodnog stola, menija ili čaše vode, znaće da ceni Sigmo.

Sigmo je trenutno vrlo uspešan u kampanji za finansiranje na IndieGoGo web sajtu i krenuće sa isporukom januara 2014. godine.

 

Izvor: Mashable

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR