Šifre odlaze u penziju – Google i partneri objavili Open Yolo!

Šifre odlaze u penziju – Google i partneri objavili Open Yolo!

9013
2
PODELI

Široko je poznato da šifre često predstavljaju slabe karike u lancu sigurnosti na na internetu i na uređajima. Iz tog razloga Google, u saradnji sa Dashlane i drugim tvorcima menadžera za šifre, predstavlja novi open source projekat pod nazivom Open Yolo! Cilj tog projekta je da pomogne svima da se otarase šifara na Androidu.

Open Yolo (You Only Login Once, “Loguješ se samo jednom”) je otvoreni API, koji omogućava Android aplikacijama da ga koriste kako bi sigurno preuzele korisničke podatke iz menadžera za šifre, bez potrebe da korisnik ručno unosi ili pamti šifre. A sa tim olakšanjem, korisnici će se više oslanjati na mašinski generisane, dugačke šifre, koje su mnogo sigurnije od jednostavnih šifara koje ljudi obično koriste.

Google zamišlja svet u kome su šifre suvišne. Zato je plan za Open Yolo da eventualno ide dalje od Android-a i da postane standard u industriji, kako bi svi bili što sigurniji. Partneri koji rade na projekt izjavili su da će uskoro pružiti detaljnije informacije o tome kako će sve ovo funkcionisati.

2 KOMENTARA

    • Sve zavisi od toga koliko jednostavna će biti njegova implementacija. Ukoliko se logovanje svede na “jedan klik” i eventualnu potvrdu, nema razloga da stopa prihvaćenosti ne bude visoka.

POSTAVI ODGOVOR