Šest sjajnih aparata za lako spremanje hrane

Šest sjajnih aparata za lako spremanje hrane

2928
0
PODELI

Većina nas se seća  mirisa bakinih kolača ili sveže ispečene pogače, tek izvađene iz rerne i pokrivene kariranom krpom. Za njenom trpezom se moglo naći i povrće koje bismo sa slašću jeli, iako bismo ga inače u širokom luku izbegavali.

Ali to su samo uspomene. Baka je ostarila, nema snage da mesi, mi smo se školovali, odrasli, sada radimo, i nemamo mnogo vremena da se pored svih obaveza posvetimo kuhinji i kvalitetnom kuvanju. Vremena se menjaju, ali na sreću tehnologija je tu da nam pomogne da evociramo one uspomene, kada smo blatnjavi i iscrpljeni od igre napolju, ušli u kuću gde nas čekaju najraznovrsnije poslastice i bakin osmeh.

Danas ćemo vam predstaviti neke od aparata, koji će vam uštedeti vreme i olakšati spremanje hrane, pomoći da se podsetimo tih lepih, bezbrižnih dana, da spremimo kolače i vratimo osmeh baki na lice.

 Mini pekara Moulinex OW1101

pekara

breadDomaći hleb je uvek ukusniji i zdraviji od onog koji se nalazi na policama u prodavnicama. Ali spremanje domaćeg hleba iziskuje snagu da se testo umesi, vreme da kvasac učini svoje i na kraju stalno proveravanje, da li se ispekao taman onako kako ste zamislili. Moulinex mini pekara 0W1101 ceo proces olakšava i omogućava vam da se posvetite drugim stvarima dok se hleb sprema. Na elektronskom kontrolnom panelu možete podesiti jedan od 12 programa pečenja. Sa dozerima koji dolaze uz aparat jednostavno sipate željene sastojke i pustite da pekač odradi svoje: umesi, ispeče i obavesti vas kada je hleb spreman da se posluži.

Ali pečenje hleba nije jedino što pekač može. Sa nekim novijim modelima iskusniji korisnici su otkrili da može da posluži i za kuvanje pekmeza. Tako da ukoliko ste maštoviti, mogućnosti su beskonačne.

 

Pica pekač Linea LPTC32-0273

Slice of Vegetable Pizza with Melty CheeseVopekaclite picu, zar ne? (ko ne voli) Onda je je pica pekač Linea LPTC32-0273, odličan aparat za vas. Želite da imate „pica veče“ sa porodicom, a ne želite da dajete basnoslovne sume novca za porodičnu picu, koja će verovatno da stigne mlaka i nedovoljno začinjena. Pica pekač vam omogućava, da za mnogo manju sumu, spremite picu koja je po vašem ukusu. Ako vas mrzi da mesite testo, možete kupiti već spremne kore za picu, a možete iskorisiti Moulinex-ov pekač za hleb da testo umesite,  razvučete ga, stavite u pica pekač, začinite i uživate. Ali to nije sve što pica pekač može! S obzirom da teflonska posuda sa keramičkim premazom ima sopstveni grejač ugrađen u dno posude, aparat je vrlo mobilan, tako da ga možete nositi sa sobom, gde god da pođete, i osim pice možete dinstati meso ili povrće.

Zamislite samo letovanje na kom ćete se jeftino i zdravo hraniti.

 

Aparat za kuvanje na pari Clatronic DG 3235

kuvanje na pariparaZahvaljujući aparatu za kuvanje na pari Clatronic DG 3235, konačno ćete moći da počnete da se hranite zdravo. U njemu možete kuvati povrće, meso, ribu, a ima i posebnu posudu za pirinač. U postolju se nalazi providni rezervoar za vodu zapremine 1.6l, na koji možete složiti posude sa vašim omiljenim namernicama. Podesite tajmer da vas obavesti kada je ručak gotov i u međuvremenu možete pomagati detetu sa domaćim ili se opustiti uz neku knjigu. Ima zaštitu od pregrevanja, tako da je bezbedan i izuzetno je lak za čišćenje.

Zdravo, brzo i jednostavno.

 

Aparat za sušenje hrane (dehidrator) COLOSSUS CSS-5332

slikaDehidrator-Susac-hrane-Colossus-CSS-5332-44221973v800h600susenoJoš od antičkih vremena, ljudi suše hranu kako bi sprečili širenje buđi i bakterija. Osim što je odličan način za očuvanje hrane, osušeno voće je recimo, vrhunska poslastica. Nekada je dehidratacija namirnica bio dug i mukotrpan proces, danas vam je potreban samo COLOSSUS CSS-5332. Na četiri podesiva nivoa možete složiti voće, povrće, šta god poželite, podesite jednu od sedam programiranih temperatura i ventilator za sušenje, koji se nalazi na poklopcu, će završiti sav posao. Uređaj ima i  termoprekidač, koji sprečava uređaj da se pregreje.

COLOSSUS CSS-5332 na moderan način donosi staro umeće pripremanja hrane, pravo u vaš dom.

 

Aparat za mafine/projice Colossus CSS-5306

kolaciSigurno vam se dešavalo da kolači koje ste spremili nikako neće da zadrže oblik koji ste zamislili, šta god da pokušavate. Uz aparat za mafine i projice Colossus CSS-5306 to vam se više neće događati. Jednostavno smesu rasporedite u udubljenja, sklopite i sačekate dvadeset do četrdeset minuta, u zavisnosti od toga šta spremate. Kada podignete poklopac čekaće vas poslastice savršenog oblika i verujemo ukusa. Temperaturni kontrolor će sprečiti kolače da zagore, a teflonski pleh je dovoljno prebrisati vlažnom krpom kada završite sa spremanjem.

Ali… Ko može odoleti još jednoj turi ukusnih kolača?

 

Aparat za palačinke Clatronic CM3372

aparart za palacinkepalacinkePalačinke! Srolane, složene u trougao, palačinka torta…. Plačinke sa nutelom, sa nutelom i mrvljenom plazmom, sa džemom, sa šećerom i orasima, šećerom i pomorandžama, kremom i bananama…. Palačinke sa kačkavaljem, pavlakom i šunkom, sa kulenom ili pečenicom. Slane, slatke. Neka podigne ruku ko može da im odoli! Niko?! Dobro, onda da vam predstavimo Clatronic CM3372. Površina teflonske podloge je 29 centimetra, što znači da ćete spremati vrlo velike palačinke. Za razliku od običnih tiganja u kojima ste do sada spremali, ova podloga je otporna na grebanje, palačinke se neće lepiti, a ručke su otporne na toplotu. Treba li još nešto reći?

Palačinke!

 

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR