Saznajte ko je, kada i gde pročitao vaš email

Saznajte ko je, kada i gde pročitao vaš email

8692
0
PODELI

Kompanija Streak, sa sedištem u San Francisku, razvila je besplatnu ekstenziju za Google Chrome koja omogućava korisniku da proveri da li je email koji je poslao nekome zaista i pročitan. Koristeći ovu ekstenziju sa Gmail nalogom, pošiljaoci će biti obavešteni kada, i ko je otvorio email koji su poslali, što definitivno neće obradovati sve ljude koji imaju običaj da otvore mail, a da ne odgovore na njega.

I kao da to nije dovoljno, Streak će vam reći i na kojoj lokaciji je vaš email otvoren. Ekstenzija će mejl prikazati na mapi, ažurirajući informacije o lokaciji u realnom vremenu.

Nakon instalacije ove ekstenzije, pored poslatih emailova pojaviće se malena ikonica u obliku oka, koja će pozeleneti kada je mail pročitan, a pritom će na mapi pokazati lokaciju sa kojoj ga je primalac procitao.

Ako ste pomislili “dobro, onda neću instalirati Streak, pa niko neće moći da sazna da li sam nešto pročitao”, u zabludi ste! Osoba koja prima email ne mora da ima Streak instaliran kako bi vi videli da li ga je on pročitao, zato niko neće moći da sazna da li pratite poslate emailove (osim ako sami to ne saopštite primaocu).

Ova ekstenzija je trenutno u beta fazi testiranja i besplatna je za korišćenje.

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR