Savladavanje prepreka uz brzinu i moć!

Savladavanje prepreka uz brzinu i moć!

708
0
PODELI

Grafička kartica GeForce GTX1070 Zotac IceStorm 8GB GDDR5, HDMI/DP/DVI-D/256bit/ZT-P10700E-10S

Ako ste učesnik u gejming svetu, verovtno ste shvatili da je odabir najbolje grafičke kartice najvažniji, ali i najteži. S’ obzirom na veliki izbor i stalno pojavljivanje novih, poboljšanih verzija kartica, teško je odlučiti se koju grafičku karticu kupiti. Ako vas od silnog izbora već pomalo boli glava, WinWin vam preporučuje GeForce GTX1070 Zotac IceStorm.

Odabir najbolje grafičke kartice dugotrajan je proces, koji zahteva puno istraživanja i upoređivanja različitih kartica. Umesto da pišemo roman o tome, predlažemo vam da odaberete Zotac proizvođača grafičkih kartica, koje zavređuju pažnju, a među njima GeForce GTX1070. Brzina njenog grafičkog čipa je 1506 MHz-1683 MHz, nVidia proizvođača, sa grafičkim interfejsom PCI-E 3.0. Tip memorije je GDDR5, a količina 8GB i brzina memorije 8000 MHz. Memorijska magistrala je 256-bit-a. Ima aktivno hlađenje, Display port 3, CUDA jezgra 1920, kao i Slotove PCI-Express 3.0. Potrošnja ove grafičke kartice je 150W.

Osnovne stvari na koje treba paziti pri odabiru grafičke kartice su vrsta, propusnost i brzina memorije, koji su podjednako važni, ako ne i važniji od količine memorije. Ako mislite da veći RAM znači i bolje iskustvo, znajte da ne mora biti baš tako. Ova kartica dolazi sa GDDR5 memorijom. GDDR5 ima duplo veću propusnost. Veća propusnost znači brže i kvalitetnije prikazivanje slike. Propusnost se meri u gigabajtima po sekundi, a na nju utiče brzina klokanja (eng. clocking) u MHz, kao i veličina memorijskog prikaza u bitima. Naravno da je bolje da su vrednosti performansi što veće, ali neka vas visoke cifre, ne zavedu. Potrebno je gledati sve specifikacije grafičke kartice zajedno, a ne samo pojedinačne brojke.

Hoćete li odabrati Nvidia ili neku drugi grafički čip, zavisi od performansi koje zahtevate. Uvreženo je mišljenje, da su Nvidijine grafički čipovi skuplji, ali zato i bolji od konkurentskih. Što se tiče snage, Nvidijini grafički čipovi odnose pobedu. Međutim, ne treba svakom gejmeru čudovišna grafička kartica. Ipak je gejming, samo igra. I Nvidia i konkurencija proizvode dobre grafičke čipove, pa preporučujemo da svoju pažnju, ipak usmerite na brend koji je proveren i pronđete dobar odnos cene i kvaliteta, što je sa GeForce GTX1070 Zotac IceStorm, slučaj. I naravno možete kupiti najskuplju i najjaču grafičku karticu koja postoji, ali od nje nećete imate prevelike koristi, ako nemate sistem koji sa tom karticom može da radi. Ako se odlučite na poboljšanje, držite se proverenih proizvođača, jer je sigurnije uložiti u kvalitet i dugotrajnost.

Poenta priče je jednostavna: zavisno od toga kakvo iskustvo želite i kakve igre ćete igrati, tome ćete prilagoditi sistem. Logično je da će VR i 3D igre zahtevati bolju, jaču i bržu platformu. Zato je GeForce GTX1070 Zotac IceStorm, zaista dobar izbor. Ako vas u kupovinu nove grafičke kartice vodi jedino ljubav prema gejmingu i veliki entuzijazam, preostaje vam samo jedna stvar: Kupite i uživajte!

Prilikom kupovine bilo kog modela Zotac grafike, moguće je izvršiti registaraciju u roku od 28 dana od dana kupovine, na linku www.zotac.com/support#registration, u delu Product registration – i na taj način ostvariti dodatnih 36 meseci garancije.

GeForce grafičke kartice možete poručiti odmah putem WinWin web sajta, ili ih kupiti u preko 100 WinWin radnji širom Srbije.

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR