SanDisk predstavio prvi SSD od 4TB

SanDisk predstavio prvi SSD od 4TB

746
0
PODELI

Među proizvođačima SSD-a postoji određena kompeticija. Proizvođači poput Corsair, Samsung i Kingston vode bitku među sobom za rezultate postignute u brzini pisanja i, naravno, u postignutom kapacitetu. Ipak, SanDisk dobija krunu kada je u pitanju kapacitet svojim novim proizvodom – SSD diskom od 4TB!

Breaker

Koristeći svoju “Guardian Technology” platformu, brzinom pisanja i gustinom memorije SanDisk nadmašuje konkurenciju. Ovaj uređaj bi mogao da zameni standardni HDD SSD-om visokih performansi, jer je do sada najveći problem SSD-a bio upravo kapacitet. SanDisk planira da donese SSD-ove od 8TB i 16TB u budućnosti, i to sve u “pakovanju” od 2.5 inča. Tako da će odgovarati i za desktop i za laptop računare.

Pored predstavljanja ovog SSD-a, SanDisk je najavio svoju Optimus liniju proizvoda, a svi njeni članovi koriste 19nm MLC NAND fleš hardver  – tehnologiju koja omogućava impresivne performanse. Oznake pripadnika SanDisk Optimus su: Eco, Ascend, Ultra i Extreme.

SanDisk Optimus SSD

Ne može se poreći da će cena ovih SSD-ova visokih kapaciteta biti visoka, ali potrošnja će im biti vrlo mala i imaće vrlo malu disipaciju toplote. SanDisk nudi i garanciju od pet godina.

Zanimljiv razvoj ovih SSD-ova velikih kapaciteta će mnogo značiti firmama koje će ih koristiti u svojim serverima. Ali, kada cene budu pristupačne, značiće i nama, običnim korisnicima, koji jedva čekaju da dograbe memorijski drajv visokih performansi.

 

Izvor: NeoWin

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR