SanDisk najavio prvu SD karticu od 1TB na svetu!

SanDisk najavio prvu SD karticu od 1TB na svetu!

5488
0
PODELI

Na Photokina 2016 fotografskom događaju, jedan od najvećih proizvođača memorija na svetu, SanDisk, otkrio je prototip memorijske SDXC kartice od čak 1TB!

Objava dolazi 16 godina nakon što je SanDisk objavio prvu SD memorijsku karticu od 64MB. Ova nova kartica ima drastično veći kapacitet, a zadržala je malu veličinu.

U objavi novinarima, Dinesh Bahal, potpredsednik upravljanja proizvodima u okviru SanDisk-a, rekao je: “Prikazivanje najnaprednijih tehnologija je za nas vrlo uzbudljivo”.

SanDisk 1TB SD kartica 02

U objavi se navodi da prototip SanDisk 1TB SD kartice “predstavlja još jedno značajno dostignuće jer rast sadržaja visoke rezolucije i aplikacije koje zahtevaju puno prostora, poput VR, video nadzora i 360 video napreduju neverovatnom brzinom”.

1TB kapaciteta je skoro duplirala kapacitet memorijske kartice koju SanDisk trenutno ima u ponudi – 512GB SDXC kartica, koja je prikazana na Photokina događaju 2014. godine.

Pošto je kartica i dalje u fazi prototipa, cena nije poznata. Ipak, SDXC kartica od 512GB prodaje se po ceni od 800 dolara, tako da će ova biti značajno skuplja.

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR