Samsungova aplikacija za Alarm pomaže u lečenju raka

Samsungova aplikacija za Alarm pomaže u lečenju raka

702
0
PODELI

Naši pametni telefoni ne rade nešto posebno dok nam stoje na stolu i pune se u toku noći, ali Samsung i Univerzitet u Beču žele to da iskoriste za lečenje bolesti.

Breaker

Nova aplikacija pod nazivom Power Sleep koristi telefon dok se on puni kako bi vršio proračune ponašanja proteina. Podaci koji se koriste za istraživanje leka protiv bolesti, nalik na Folding@Home, popularizovao je PlayStation 3. U ovom slučaju, Power Sleep – koji zvanično podržava Samsung – služi i kao alarm koji menja bilo koju aplikaciju te namene. Kada se podesi, aplikacija uzima pakete podataka na obradu, koji su veličine 1MB, a onda ih šalje nazad nakon završene obrade.

Power Sleep

Ovo nije prva aplikacija koja koristi procesorsko vreme kada se uređaj ne koristi. Prošle godine Svemirska laboratorija za istraživanja u Berkliju napravila je BOINC, skraćenica od “Berkley Open Infrastructure for Network Computing”, koja radi istu stvar, ali nema funkciju alarma. BOINC omogućava ljudima da odaberu druge projekte na kojima će raditi, poput identifikovanja asteroida ili predviđanja zemljotresa. Power Sleep je, zapravo, zasnovan na BOINC, ali se fokusira na kalkulacije proteina.

Power Sleep je dostupan samo za Android uređaje koji imaju verziju 2.3 ili novije, a može se naći na Samsung App Store i Google Play.

Ukoliko ste zainteresovani da učestvujete u ovom zanimljivom projektu, Power Sleep aplikaciju možete instalirati na svoje pametne telefone ili tablet uređaje.

Link za skidanje aplikacije: https://play.google.com/store/apps/details?id=at.samsung.powersleep

 

Izvor: TheVerge

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR