Samsung Simband, pametni sat za praćenje zdravlja

Samsung Simband, pametni sat za praćenje zdravlja

9038
4
PODELI

Samsung je spreman da predstavi još jedan pametni sat pod nazivom Simband. U pitanju je modifikovana verzija Gear S sata koja će omogućiti razvojnim timovima da dovedu praćenje sportskih aktivnosti na potpuno novi nivo.

Breaker

U narukvicu sata ugrađeni su brojni senzori. Uređaj, zajedno sa pratećim SAMIIO softverom, najavljen je još u maju, ali u ograničenim količinama. Sada se počinje sa masovnijom proizvodnjom, mada je uređaj i dalje ograničen samo na programere.

Samsung Simband 02

Za razliku od pametnog sata koji može da obavlja “samo” normalne stvari, poput obavljanja telefonskih poziva, pisanje poruka, reprodukciju muzike, ovaj uređaj može da radi šta god vam padne na pamet. U narukvicu su ugrađeni sledeći senzori:

  • Elektrokardiogram (EKG) senzor – Prati i nadgleda funkcionisanje srca i može da se koristi za otkrivanje stanja poput aritmije ili angine. Može se koristiti i za otkrivanje potencijalnog srčanog udara.
  • Bioelektrički Impedasni (BIO-Z) senzor – Omogućava korisniku da analizira BMI tako što propusti električnu struju kroz telo.
  • Fotopletismogram (PPG) senzor – Ova impresivna reč znači da uređaj može da nadgleda puls i krvni pritisak preko senzora za osvetljenje.
  • Galvanski senzor za kožu (GSR) – Može se koristiti za merenje količine znoja, pa se može koristiti i prilikom fizičkih aktivnosti ili nekih psiholoških stanja.
  • Acelerometar – Meri G-silu i može se koristiti za praćenje kretanja i pomeranja.
  • Senzor za merenje temperature kože – Radi ono što i sam naziv kaže, meri temperaturu kože

Samsung Simband 03

Prisustvo i potencijal korišćenja barem jednog od ovih senzora deluje impresivno, ali kada se uzme u obzir da su svi ovi senzori prisutni na prototipu, kao i ideja da se senzori mogu vaditi i menjati… – to je zaista neverovatno.

Ostaje nam da vidimo šta će na kraju biti od ovog projekta i šta ćemo mi, potrošači, dobiti u finalnoj verziji.

 

 

Izvor: Android Authority

4 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR