Samsung predstavio transparentni OLED displej

Samsung predstavio transparentni OLED displej

860
0
PODELI

Samsung je predstavio prve reflektujuće i transparentne OLED displeje, kojim ova kompanija cilja markete za šoping. Samsung će se udružiti sa kompanijom Intel i upotrebiće njihovu Real Sense tehnologiju, kako bi napravio displeje koji će vršiti interakciju sa prolaznicima.

Breaker

Samsung je prikazao tehnologiju kao bilbord sa reklamom i virtuelnim postoljem za ogrlicu, ali planira da napravi omogući virtuelnu “probu”, gde će korisnici moći da pogledaju kako će izgledati sa određenim odevnim predmetom i pre isprobavanja.

Intel Real Sense se odlično uklapa u ovaj tip tržišta. On se sastoji iz više 3D kamera i softverskog paketa pomoću koga prepoznaje ljude, njihove pokrete i okruženje, nalik na Microsoft Kinect.

Tehnologija podržava komande pokretima i praćenje lica, meri udaljenost i ima mogućnost skeniranja objekata kako bi se implementirali u 3D okruženje. Ovo može da dovede do vrlo zanimljivog, interaktivnog šopinga u budućnosti.

Samsung transparent OLED 01

Što se tiče same tehnologije prikaza, Samsung je uneo brojna unapređenja u odnosu na konkurenciju na polju transparentnih displeja. Kompanija navodi da je njihova transparentna OLED tehnologija naprednija jer pruža bolji prikaz boja, bolju provodnost i bolje uglove vidljivosti u odnosu na standardne LCD alternative. Poređenja radi, Samsung OLED je 40% providan, u poređenju sa LG tehnologijom koja ima providnost od 30%.

Što se tiče OLED panela sa ogledalom, Samsung tvrdi da reflektuje više od 75% svetla, ima bolji dijapazon boja, veći kontrast (100.000:1 naspram 4.000:1) i brži odziv u odnosu na LCD (1ms naspram 8ms). Još jedna prednost OLED-a je u tome što ne zahteva pozadinsko osvetljenje.

Samsung mirror OLED 01

Iako Samsung ovom tehnologijom trenutno cilja reklame, transparentna OLED tehnologija bi eventualno mogla da nađe primenu kod kuće u situacijama sa virtuelnom realnošću, kao i medicinske svrhe. 

Mnogi proizvođači rade na svojim verzijama transparentnih displeja, pa ćemo videti ko će ih prvi ponuditi u komercijalne svrhe.

 

 

Izvor: AndroidAuthority

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR