Samsung predstavio nove Galaxy Tab S tablet računare

Samsung predstavio nove Galaxy Tab S tablet računare

1433
0
PODELI

Na Galaxy Premiere događaju u Nju Jorku, Samsung je predstavio novu seriju Android tableta visoke klase, pod nazivom Galaxy Tab S.

Breaker

Novi tableti dolaze u veličinama od 8.4 i 10.5 inča, a predsednik Samsunga DJ Li otkrio je da su novi Tab računari samo 6.6mm debeljine i da poseduju SuperAMOLED ekrane visoke rezolucije. Model od 8.4 inča težak je 294 grama, dok je njegov veliki brat težak 465 grama.

Samsung Galaxy Tab S 10.1 01

Tab S uređaji imaju SuperAMOLED ekrane WQXGA rezolucije tj. 2560×1600 piksela. To je ista rezolucija koju imaju i prethodni Samsung tablet računari, ali po prvi put vidimo SuperAMOLED displej tolike velike rezolucije. Govorilo se i o življim i preciznijim bojama u odnosu na LCD ekrane, kao i o izrazito crnoj boji. Poput Galaxy S5, Tab S uređaji imaju Adaptive Display koji prilagođava intenzitet boja u zavisnosti od različitih uslova u spoljašnjoj sredini.

Samsung Galaxy Tab S 10.1

Tab S od 8.4 inča ima bateriju od 4.900mAh, dok model od 10.5 inča ima bateriju kapaciteta 7.900mAh, a Samsung tvrdi da uređaji mogu isporučiti više od 11 sati neprekidne reprodukcije 1080p video sadržaja jednim punjenjem baterije. Nalik na Galaxy S5, Galaxy Tab S serija dolazi sa besplatnim sadržajem i servisima putem Galaxy Gifts portala. Pored toga, prisutna je i Samsung Multiwindows mogućnost za bolji multitasking.

Samsung će ponuditi široku ponudu futrola za ove uređaje, uključujući i futrolu koja koristi magnete kako bi držala tablet u tri različita položaja, za kucanje ili gledanje video sadržaja. Tu je i Bluetooth tastatura posebno pravljena za oba uređaja.

Samsung Galaxy Tab S 10.1 02

Očekuje se da Tab S uređaji krenu sa prodajom početkom jula, Tab S 10.5 po ceni od 499 dolara, dok Tab S 8.4 po ceni od 399 dolara.

 

Izvor: Android Central

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR