Samsung počinje proizvodnju 3D V-NAND memorija

Samsung počinje proizvodnju 3D V-NAND memorija

684
0
PODELI

Nakon skoro 10 godina istraživanja, Samsung je uspeo da prevaziđe probleme u proizvodnom procesu i krene u proizvodnju 3D NAND čipova. Umesto da se memorijske ćelije stavljaju u samo jednu 2D ravan, ova kompanija je razvila tehnologiju pod nazivom Charge Trap koja omogućava da se ćelije prave u 3D-u. Tako nastaje vertikalni NAND ili V-NAND.

Dok Samsungova nova flash memorija ima mali napredak, ona nudi više prednosti u odnosu na trenutnu tehnologiju. Kao prvo, Samsung tvrdi da njegovi novi memorijski čipovi će biti barem od 2 do 10 puta pouzdaniji od prethodnih verzija. Verovatno će to zavisiti od klase i kvaliteta memorijskih čipova.

Ovi V-NAND fleš čipovi će posedovati Samsungov 128-gigabitni (16GB) kapacitet, što trenutno na tržištu predstavlja najgušću fleš memoriju. To praktično znači da Samsung može praviti memorijske kartice i SSD-ove značajno većeg kapaciteta.

Samsung za sada nije naveo kada će ova nova V-NAND tehnologija stići na tržište, ali verujemo da će to biti relativno brzo.

 

Izvor: AndroidAuthority

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR